latinica  ћирилица
05/06/2020 |  11:42 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Velika akcija čišćenja Trebinja

U Trebinju velika akcija čišćenja koju su podržali brojni volonteri službe Civilne zaštite, vatrogasne jedinice, javnih preduzeća i nevladinih organizacija. Cilj je skretanja pažnje na značaj očuvanja čiste i zdrave životne sredine.

Kad se vrijedni volonteri okupe oko ideje za uređeno i čisto Trebinje, za jedan dan dobije se ljepša i zdravija sredina. Ukljanjanje smeća, košenje trave i uređenje zelenih površina, bili su na spisku aktivnosti volontera.

Akcijom je obuhvaćeno više lokacija u širem jezgru grada, a nadležne gradske službe u saradnji sa savjetom mjesnih zajednica odredile su prioritete. Cilj ovakvih akcija je, kažu organizatori, da se podigne svijest ljudi o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine.

- Od komunalnog preduzeća, do Civilne zaštite, Vatrogasnog društva i mnogih drugih koji su na terenu, imamo dosta volontera, a partner u ovoj akciji je i Turistička organizacija - ističe Stevan Bekan, direktor ЈU Ekologija i bezbijednost.

A kako bi dali doprinos ljepšem i urednijem životnom okruženju, prolaznicima su simbolično na Gradskom trgu podijeljene sadnice cvijeća.

- Imamo sreću da je naš grad čist i da je razvijena ekološka svijest građana, a ova akcija je vrijedna pažnje - kaže Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Čistoćom Trebinja zadovoljni i građani, a doprinos povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, dali su i mališani iz trebinjskih vrtića. U Dučićevoj ulici crtali su i ukrašavali panoe ekološkim porukama. Svojim crtežima ukazali su na potrebu očuvanja životne sredine.

Cilj akcije je ispunjen i svi su zadovoljni - volonteri, nadležni i građani. Gradske službe u okviru redovnih aktivnosti nastavljaju svakodnevno čišćenje i uređenje Trebinja, ali i podižu svijest o važnosti očuvanja životne sredine.