X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
05/06/2020 |  11:59 ⇒ 16:32 | Izvor: SRNA

Kovačević: Šarović nema smisao za humor, ali redovno ispada smiješan

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović prvo je na jedan potpuno nezakonit način izabrao svoje članove CIK-a BiH, da bi zatim od njih tražio da, ponovo kršeći zakon, odgode izbore da bi poslije svega toga insinuirao da SNSD-u odgovara odgađanje izbora, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je rekao da "Mirko Šarović ranije nije ispoljavao smisao za humor, ali to nikako ne znači da kao i sada i ranije nije ispadao smiješan".

Reagujući na izjavu Šarovića da bi vlasti u Republici Srpskoj sigurno odgovaralo odgađanje izbora, jer su, kako kaže, pali na ispitu u vrijeme vanrednog stanja i epidemije virusa korona, Kovačević je ocijenio da je očigledno da je Mirko Šarović svjestan da SDS i PDP nemaju apsolutno nikakve šanse na predstojećim lokalnim izborima, da će na njima ponovo da dožive debakl, a da će SNSD ostvariti istorijsku pobjedu.

- SNSD će na predstojećim lokalnim izborima, za koje je u potpunosti spreman i za koje očekuje da će biti održani u zakonom predviđenom roku, ostvariti istorijski rezultat iz jednog jednostavnog razloga, jer je SNSD u proteklom periodu u svim lokalnim zajednicama u kojima je bio na vlasti ostvario zapažene rezultate i realizovao brojne razvojne infrastrukturne projekte - naglasio je Kovačević.

On je poručio da je SNSD u potpunosti spreman da čistog obraza izađe pred građane i ponovo traži njihovo povjerenje da nastave zajedno dalje da razvijaju lokalne zajednice i Republiku Srpsku.

- Sve što je Mirko Šarović danas rekao je neistina i obična laž. Vlada Republike Srpske i vlast u Republici Srpskoj, u toku vanrednog stanja i pandemije virusa korona, ponašale su se na maksimalno odogovoran način. Sve mjere koje su donesene bile su apsolutno opradane i svi potezi koji su urađeni bili su apsolutno opravdani i u isključivom interesu njenih građana, ali i naše privrede - naglasio je portparol SNSD-a.

Naveo je da svugdje u svijetu opozicija kritikuje vlast i to je potpuno normalno i razumljivo, ali svugdje u svijetu opozicija radi sa namjerom da život u njihovom društvu i njihovim zemljama bude bolji.

- Samo u Republici Srpskoj opozicija ne kritikuje vlast, već sopstveni narod samo zato što ne vjeruju u sve te njihove laži i insinuacije i odbija da im ukaže povjerenje. Mi smo u poptpunosti svjesni da će narod i dalje povjerenje davati SNSD-u i da ćemo zajedno sa našim narodom nastaviti da razvijamao sve naše lokalne zajednice i našu Republiku Srpsku - poručio je Kovačević.