latinica  ћирилица
05/06/2020 |  12:30 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Krnje stanje u institucijama BiH

Krnji sastav Savjeta ministara predstavlja kontinuitet krnjeg stanja institucija na zajedničkom nivou u BiH nastalog opstrukcijama implementacije izbornih rezultata i konstantnim blokiranjem procesa imenovanja, tako da ova situacija nije nepoznata, rekla je Srni šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać, ocjenjujući to što Savjet ministara ponovo radi bez kompletnog saziva.
Snježana Bursać Novaković - Foto: RTRS
Snježana Bursać NovakovićFoto: RTRS

Bursaćeva je dodala da mjesto ministra bezbjednosti pripada Bošnjacima i da je na njima odgovornost za izbor osobe koja će zamijeniti Fahrudina Radončića koji je podnio ostavku.

- Očekujemo da ta osoba ispuni sve neophodne zakonske preduslove i provjere za to mjesto, te da zauzme odgovarajući stav prema svim bezbjednosnim pitanjima i prijetnjama, posebno prema migrantskoj krizi - istakla je Bursaćeva.

Ona je ocijenila da je Radončić adekvatno pozicionirao migrantsku krizu nakon višegodišnjeg zanemarivanja i pogrešnog definisanja problema od njegovog prethodnika na toj poziciji.

- Nadam se da će se aktivnosti u okviru Ministarstva bezbjednosti, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH nastaviti, i da ćemo uspjeti iskontrolisati taj bezbjednosni problem - rekla je Bursaćeva.

Savjet ministara od opštih izbora do sada u punom kapacitetu je radio samo petnaestak dana. Sada se očekuje od SDA da predloži novog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara nakon Radončićeve ostavke.