X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
05/06/2020 |  13:46 | Izvor: Nezavisne

Drljači 15 godina robije za ubistvo Rolda

Banjalučanin Rade Drljača (25) osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na 15 godina robije za ubistvo i paljevinu tijela Bruna Rolda (53) koje se desilo desio 25. novembra prošle godine.
Privođenje osumnjučenih za ubistvo Rolda (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Privođenje osumnjučenih za ubistvo Rolda (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

On je za teško ubistvo osuđen na 13 godina, a za paljevinu na tri godine te mu je sudija Branimir Јukić danas izrekao jedinstvenu kaznu koju je Sud odredio. Njemu je izrečena mjera obavezbog psihijatrjskog liječenja.

Kako je i sam Drljača ranije rekao, prilikom zločina," nešto mu je puklo u glavi" kada je povukao nož po Roldovom vratu.

Rolda je, kako je ispričao, smatrao kao oca sa kojim nije imao sukobe. Taj dan bio je pijan ali ni samom mu nije jasno kako je to mogao uraditi.

Rekao je da je u kući u kojoj se desio zločin živio sa Roldom, a kobne noći našo se sa Borisem Zorićem i Slobodanom Krnetićem te da su spavali kada je došao Rold.

- Počeo je da galami i Krnetić ga je udario pesnicom i oborio. Јa sam mu udario par šamara, a onda smo ga svi tukli rukama i nogama - priznao je ranije Drljača.

Takođe je rekao da su Zorić i Krnetić uzimali nož i govorili da će ubiti Rolda.

Prisjetio se kako je uzeo nož učinio rez te povukao po Roldovu grlu dodajući da se ne sjeća svega jer je bio pijan.

Vještak psihijatar ranije je rekao da je Drljača u vrijeme ubistva bio smanjeno uračunljiv te, između ostalog, naveo da je više od 10 puta liječen na Klinici za psihijatriju.

Ocijenio je da je on emocionalno nestabilna osoba, dijete razvedenih roditelja, odrastao je bez majke, a tokom života upotrebljavao je sve vrste droga i alkohola.

Ubistvo Rolda desilo se 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u Ulici Vase Glušca, a prema optužnici Zorić i Krnetić su ubistvo počinili kao saizvršioci.

Navodi se da su Drljača i Zorić dijelo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti.

Drljača se teretio i za paljevinu tijela i kuće, zbog afekta gnjeva i alkoholisanosti, a Zorić zbog poremećaja ličnosti i zavisnosti od droge i alkohola.

Postupak protiv Zorića i Krnetića je odvojen.