latinica  ћирилица
05/06/2020 |  13:57 ⇒ 14:00 | Autor: SRNA

Vladika Sergije-Aničić: O završetku uređenja crkve i asfaltiranju puta do manastira Medna

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije razgovarao je danas sa načelnicom opštine Mrkonjić Grad Divnom Aničić o završetku spoljnog uređenja Crkve Presvete Bogorodice u ovom gradu, kao i o asfaltiranju puta do manastira Medna.
Aničić - vladika Sergije - Foto: SRNA
Aničić - vladika SergijeFoto: SRNA

Vladika Sergije je rekao novinarima da se raduje što su se danas sastali u Mrkonjić Gradu, naglasivši da su njihovi projekti, želje i srca zajedno bez obzira što ih je virus korona na silu neko vrijeme razdvojio.

- Međusobno se razmjenjuju mišljenja, želje i mogućnosti da se ostvare svi projekti vezani za ovaj grad, a posebno za pravoslavnu crkvu. Nadam se da će ih Vlada podržati jer je značajno sačuvati drevne starine koje postoje na ovim prostorima kako bismo još više utvrdili svoj identitet - naglasio je vladika Sergije.

Aničićeva je rekla da je razgovarano o završetku rekonstrukcije i spoljnog uređenja crkve i izgradnji asfaltiranog puta do manastira Medna.

- Vjerujem da ćemo do kraja godine izgraditi put do manastira i da će crkva biti spremna za osveštanje - navela je Aničićeva.