X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
05/06/2020 |  14:18 | Izvor: SRNA

Nagrađeni najbolji studentski scenariji

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je tri najbolja rada pristigla na konkurs za najbolji studentski scenario, koji je realizovan u saradnji Kinoteke Republike Srpske i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, a pod pokroviteljstvom ovog ministarstva.
Banjaluka - nagrađeni radovi za najbolji studentski scenario - Foto: SRNA
Banjaluka - nagrađeni radovi za najbolji studentski scenarioFoto: SRNA

Prvu nagradu u vrijednosti od 5.000 KM žiri je dodijelio za filmski projekat pod nazivom "Kuća ima rogove", koji potpisuju režiser Stefan Tomić i producent Monika Milanović.

Drugu nagradu od 4.000 KM osvojio je projekat "Plave oči tuga nebeska", režisera Boška Krljaša i producenta Andreja Zoraja, dok je treća nagrada od 3.000 KM dodijeljena projektu "Tri", režisera Karmen Obrdalj i producenta Marijane Gudelj.

Projekte je ocjenjivao žiri u čijem su sastavu bili režiser i scenarista Slobodan Simojlović, profesori na Akademiji umjetnosti Draško Gajić i Marko Šipka, te scenarista i režiser Ilija Gajica, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U obrazloženju žirija o filmskom projektu "Kuća ima rogove" navodi se da se autor pokazao izvrsnim poznavaocem forme kratkog igranog filma, kao i da dijelovi scenarija imaju literarne vrijednosti.

Pravo prijave na konkurs za najbolji studentski scenario, koji je bio objavljen od početka februara do sredine aprila, imali su studenti Studijskog programa dramske umjetnosti na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i studenti Studijskog programa opšte književnosti i teatrologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.