latinica  ћирилица
05/06/2020 |  14:19 ⇒ 16:32 | Autor: B92

Reakcije "vječitih": Konačno u Humskoj

Žrijeb je spojio Partizan i Crvenu zvezdu u polufinalu Kupa Srbije.
Partizan - Crvena zvezda (Ilustracija: RTRS) -
Partizan - Crvena zvezda (Ilustracija: RTRS)

Duel dva najveća tima u Srbiji, treći ove sezone, na programu je naredne srijede u Humskoj, isto kada se i sastaju Čukarički i Vojvodina na Banovom brdu.

Predstavnik Partizana na žrebu za polufinale Kupa Srbije Millan Milijaš izrazio je zadovoljstvo što će crno-bijeli dočekati Crvenu zvezdu, dok je predstavnik crveno-bijelih Goran Negić najavio revanš za poraz u finalu prošle godine.

- Veliko zadovoljstvo što će se derbi konačno igrati na stadionu Partizana. Vjerujte, bilo koju ekipu da smo izvukli odgovor bi bio identičan, nema lakih protivnika i nema lakih utakmica - rekao je Milijaš.

Negić je istakao da u Zvezdi još pamte poraz u finalu prošle godine.

- Čeka nas finale prije finala, nadam se da će ovo godine biti sasvim drugačije i na naše zadovoljstvo - rekao je Negić.

Predstavnici Čukaričkog i Vojvodine Nenad Mirosavljević i Aleksandar Vlašković složili su se da će se na Banovom brdu odigrati neizvjesno polufinale.

- Nije bilo lakih protivnika u žrijebu. Za nas je olakšavajuća okolnost što igramo kod kuće, pokušaćemo da izborimo prolaz, ali šanse su svima podjednake. Za trofej svaki protivnik mora da se pobijedi - rekao je Mirosavljević.

Vlašković je dodao da su u polufinalu četiri najbolja srpska kluba i da se Novosađani nadaju finalu.

- Prije dvije nedjelje u Novom sadu bilo je neriješeno, sad nas čeka otvorena utakmica. Naša želja je finale - poručio je Vlašković.

Finale Kupa Srbije je na programu 24. juna.