latinica  ћирилица
05/06/2020 |  16:26 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Dodik: DNS-u neće biti oduzete pozicije

Dan nakon što je dužnosti ministra uprave i lokalne samouprave razriješena Lejla Rešić, lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da DNS-u niko neće oduzeti njihove pozicije, ali i da niko iz Prijedora neće moći da bude na tim pozicijama.

Na pitanje novinara da prokomentariše smjenu ministrice lokalne uprave i samouprave Srpske Lejle Rešić, Dodik je naveo da će na tim pozicijama moći da bude kadar iz te stranke, ali iz drugih gradova.

- Rekli smo da u vremenu kada se raspišu izbori moraju da prestanu svi kontakti sa opozicijom. Ko želi da radi sa opozicijom, nikakvih problema nemamo, nikoga ne zadržavamo, ali ne želimo takva podmetanja bilo gdje, pa ni u Prijedoru - poručio je Dodik. 

DNS-ov prvi čovjek Nenad Nešić, zadovoljan što su u SNSD-u spremni za razgovore i nada se, da će stranku na čijem je čelu, uvažiti kao svog najvećeg koalicionog partnera.

- U skladu s tim je sasvim normalno da DNS i da kandidata za ministra lokalne uprave u Vladi Srpske. Јa zaista ne znam ko će to biti, nadam se da ćemo doći do najboljeg mogućeg kandidata, ali zavisi od stranačkih dogovora naredne sedmice - rekao je Nešić.