latinica  ћирилица
05/06/2020 |  19:04 | Autor: sputniknews.com

Đoković o borbi sa vjetrenjačama: Najveći razlog zašto sam u teniskoj politici

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, izjavio je da zna da ne može da zadovolji svakoga i da sve što radi, radi iz dobre namjere. Priznaje da ima problema u "borbi sa vjetrenjačama", ali ističe da mu to samo daje podstrek.

Đoković je, gostujući na TV Prva, rekao da vjeruje u izreku da "svako nosi onoliki krst koliki mu je namijenjen i koliko može da iznese".

- Јa sam privilegovan da se bavim sportom u koji sam se zaljubio kao dječak i da potom budem najbolji u tome, obaram rekorde, da ulazim u istoriju ovog sporta. Trudim se da imam neki pozitivan pogled na sve. Sve te vjetrenjače, svi ti izazovi su podstrijek - rekao je Đoković, odgovarajući na pitanje da li ima problema u "borbi sa vjetrenjačama".

- Ima dana i trenutaka i nekih mečeva kada ne uživam kao u nekim drugim prilikama. Kada je cio stadion protiv mene, kada ljudi pokušavaju da izvuku nešto negativno iz konteksta onoga što pokušavam da uradim van terena... ali dobro, ne možeš zadovoljiti svakoga. Znam da mi je srce na pravom mjestu, sve radim iz dobrih namjera, trudim se da budem svjestan svega u cijelom teniskom ekosistemu - kazao je Đoković.

Đoković je rekao da je to razlog zašto je u teniskoj politici, prenio je portal B92.

- To je i najveći razlog što sam u teniskoj politici skoro deset godina i zašto aktivno učestvujem u tome. Za igrače koji dolaze iz teniskog vrha to uglavnom nije slučaj jer imate toliko obaveza, nemate energiju i za to... Izabrao sam takav put jer mislim da igrači vjeruju u mene i vjeruju da mogu da doprinesem pozitivnim promjenama za njih. Mi smo lijep i tradicionalan sport, ali smo konzervativni i zadrti. Moramo da modernizujemo sport - zaključio je Đoković.