latinica  ћирилица
05/06/2020 |  19:07 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Dodik: DNS-u niko neće oduzeti njihove pozicije (VIDEO)

Dan nakon što je dužnosti ministra uprave i lokalne samouprave razriješena Lejla Rešić, lider SNSD-a Milorad Dodik poručuje da DNS-u niko neće oduzeti njihove pozicije, ali i da niko iz Prijedora neće moći da bude na tim pozicijama.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić, ističe da je zadovoljan što je SNSD spreman za razgovore i od tih razgovora zavisiće ime kandidata koji bi trebalo da dođe u fotelju Rešićeve.

Milorad Dodik i danas kategoričan - nakon raspisivanja lokalnih izbora nema koaliranja SNSD-ovih partnera, sa SDS-om i PDP-om. Da ozbiljno misli, potvrdila je smjena DNS-ove ministarke Lejle Rešić, nakon što je prijedorski DNS ušao u koaliciju sa SDS-om.

- Svima je jasno i DNS-u je bilo jasno kada se opredijelio da to čini u Prijedoru, na koji način će se razvojati situacija. Niko njima neće oduzeti njihove pozicije, ali ono što će se desiti to je da niko iz Prijedora neće moći da bude na tim pozicijama, bez obzira na to što su te pozicije u Prijedoru. Moći će da kadrovi budu iz susjednih opština, iz DNS-a, ali iz Prijedora ne, zato što je njihova gradska organizacija odlučila na taj način - rekao je Dodik.

DNS-ov prvi čovjek Nenad Nešić, zadovoljan što su u SNSD-u spremni za razgovore i nada se, da će stranku na čijem je čelu, uvažiti kao svog najvećeg koalicionog partnera.

- U skladu s tim je sasvim normalno da DNS i da kandidata za ministra lokalne uprave u Vladi Srpske. Јa zaista ne znam ko će to biti, nadam se da ćemo doći do najboljeg mogućeg kandidata, ali zavisi od stranačkih dogovora naredne sedmice - smatra Nešić.

U jučerašnjim neformalnim pregovorima SNSD-a i DNS-a, kako je otkrio predsjednik prijedorskog SNSD-a Saša Bursać, ponuđeno je da se računa na pomirljivu politiku u Prijedoru, i sačuvaju koalicioni odnosi. Prijedorski SNSD, kaže, jeste za razgovore, ali, dodaje, na realnim osnovama.

- Isto tako znam da je prijedorski DNS jako ostrašćen. Znam da oni ne brane ovdje samo politiku nego da tu ima i nekih drugih interesa, ali pokušaćemo sve to prevazići. Јa se uzdam u razboritost i političku mudrost, gospodina predsjednika DNS-a, Nešića, i generalnog sekretara Darka Banjca - naveo je Bursać.

Kada je riječ o predstojećim lokalnim izborima, Bursać je rekao, da će prvi uslov SNSD-a biti da DNS podrži kandidata za gradonačelnika Prijedora. Slagalicu lokalne vlasti, mogla bi da razriješi sutrašnja konferencija za novinare, na kojoj bi, osim čelnih ljudi prijedorskog DNS-a, trebalo da se obrati i Lejla Rešić. Onu na republičkom nivou, kako to podsjeti Nešić, slagaće SNSD i DNS sljedeće sedmice.