latinica  ћирилица
06/06/2020 |  11:36 ⇒ 12:28 | Autor: RTRS

Višegrad nezaobilazna turistička destinacija

Višegrad je postao nezaobilazna turistička destinacija, koju posjećuje veliki broj kako domaćih tako i inostranih turista. Zbog pandemije sa turističkom sezonom nije se krenulo na vrijeme. Međutim sa otvaranjem granica u grad na Drini počeli su da pristižu prvi turisti.

Grupa turista iskoristila je svoj boravak na Zlatiboru kako bi posjetila Višegrad i znamenitosti ovog grada.

- Prvi put sam u Višegradu. Moji su roditelji dolazili često. Drago mi je što sam ovdje - kaže Svetlana Mosurović, turistkinja iz Beograda.

Višegradski hotelijeri i ugostitelji ističu da spremno dočekuju novu turističku sezonu.

- Hotel Višegrad je spreman za doček turista. Kompletan smještajni kapacitet je raspoloživ, kao i restoranski dio, bašta i terasa - ističe Dijana Rajić, šef recepcije Hotela.

Zbog virusa korona sve kulturne i zabavne manifestacije za prvih šest mjeseci ove godine su odgođene.

Međutim ponovnim otvaranjem granica očekuje se znatan broj turista koji žele da posjete Višegrad i uživaju u sadržajima koje nudi.

- Imamo dolaske turista prvenstveno iz Srbije. Već imamo najave turističkih grupa sa Zlatibora, a već za kraj juna i agencije iz Beograda i drugih gradova spremaju svoje izlete u Višegrad - navodi Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad.

Kako je najavljeno od 12. juna, počeće da saobraćaju turistički brodovi od Perućca do Višegrada, a očekuje se i dolazak turista i uskotračnom prugom iz Mokre Gore.