X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
06/06/2020 |  11:47 ⇒ 16:07 | Izvor: SRNA

NP "Sutjeska" nudi raznovrstan smještaj i sadržaj za sve generacije

Nacionalni park "Sutjeska" ponudiće posjetiocima ovog ljeta nove smještajne kapacitete, od kampa na Tjentištu do luksuznih vila, uz raznovrstan sadržaj za sve generacije, rekla je Srni rukovodilac sektora za promociju u ovom parku Mirjana Radović.
NP "Sutjeska" - Foto: Wikipedia
NP "Sutjeska"Foto: Wikipedia

- Imamo raznovrsne smještajne kapacitete različitih kategorija, pristupačne svima, od smještaja u planinskim kućama, bungalovima, kampu na Tjentištu, paviljonima, hotelu, do luksuznog smještaja u vilama - rekla je Radovićeva.

Tokom promocija ljetne ponude Nacionalnog parka u Banjaluci, Radovićeva je istakla da će sredinom jula biti potpuno opremljen naučno-istraživački centar za istraživanje i ekologiju.

- Imamo škole u prirodi, posjetu prašumi Perućica, kao jednoj od dvije posljednje zaštićene prašume u Evropi, uspon na Maglić - najviši vrh u BiH, druge planine više od 2.000 metara visine, više od 100 kilometara markiranih pješačkih staza, edukativnih staza, biciklističkih staza - navela je Radovićeva.

Ona je dodala da su prethodnih godina najbrojniji gosti bili iz Republike Srspke i BiH, zatim iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, ali da dolaze i gosti iz cijelog svijeta.

Nacionalni park "Sutjeska" nosi epitet bisera Republike Srpske, a osnovni razlog za proglašenje područja nacionalnim parkom su vrijednosti i ljepote prirode, te kulturno-istorijski značaj.

Ovaj nacionalni park je 2000. godine dospio u drugu kategoriju Odjeljenja UN za zaštitu prirode i prirodnih dobara.

Promotivni štand na Trgu Krajine biće otvoren do 20.00 časova večeras, a građani će moći da pogledaju kakav sadržaj nudi ovaj nacionalni park, ali i da učestvuju u nagradnim igrama i ostvare popuste.