latinica  ћирилица
06/06/2020 |  11:50 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Turistička signalizacija u Novom Gradu

Novi Grad ima velike turističke potencijale koji su nedovoljno iskorišćeni. Realizacijom projekta postavljanja turističke signalizacije nastoji se pomoći svima onim koji posjete ovu opštinu.

Planom je predviđeno da se na 26 lokacija postave info table. Cilj je da se vidno označe sve turističke destinacije na području Novog Grada.

- Prošle godine smo uradili glavni projekat, idejno rješenje za postavljanje turističke signalizacije. Ove godine smo ušli u prvu fazu realizacije projekta gdje je predviđeno da se urade usmjerenja na stotinu lokacija prema turističkim atrakcijama - navodi Nebojša Todić, direktor Turističke organizacije Novi Grad.

Za ovaj projekat izdvojeno je oko 14.000 KM. Sredstva su obezbijedili opština i Turistička organizacija i resorno ministarstvo.

- Najveći dio znakova je jedna vrsta putokaza, oko 74 znaka, dok 26 predstavljaju info table na kojima se daju osnovne informacije o određenim turističkim kapacitetima i lokalitetima - pojašnjava Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad.

Projekat će biti realizovan u nekoliko faza, kako bi se na adekvatan način na planiranim mjestima postavila kompletna turistička signalizacija.