latinica  ћирилица
06/06/2020 |  12:01 | Autor: SRNA

Odluka Prištine odavno morala da bude donesena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je odluku Prištine da ukine sve zabrane trgovine sa Beogradom, uz ocjenu da se može uspostaviti dobar poslovni odnos Srba i Albanaca, od kojeg i jedni i drugi mogu imati velike koristi.
Beograd, Srbija - Foto: RTRS
Beograd, SrbijaFoto: RTRS

Vučić je rekao za Televiziju Prva, povodom odluke vlasti u Prištini da ukine mjere reciprociteta, da vjeruje u snagu srpske ekonomije i kompanija.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da je današnja ispravna odluka o ukidanju zabrane trgovine odavno morala da bude donesena.

- Velika, nemjerljiva šteta već je svima nanijeta dvogodišnjom blokadom neodgovornih predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini - naveo je Đurić.

On je dodao da Srbija poziva privrednike na obje strane da iskoriste priliku da se bolje povežu i stvore nove šanse za ljude svih nacionalnosti.

Prema njegovim riječima, jačanje ekonomske saradnje Beograda i Prištine je neophodni sastojak normalizacije odnosa, a dalje jačanje srpske ekonomije ojačaće i srpsku državnu poziciju.

- Uvjeren sam da će Srpska lista nastaviti da svojim radom u pokrajinskoj vladi daje doprinos uklanjanju pritisaka na Srbe - dodao je Đurić.