latinica  ћирилица
06/06/2020 |  12:51 ⇒ 18:16 | Autor: SRNA

DNS u Prijedoru na lokalne izbore ide samostalno

Gradski odbor DNS-a u Prijedoru samostalno izlazi na lokalne izbore, poručeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove stranke u Prijedoru.
GO DNS Prijedor (Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija) -
GO DNS Prijedor (Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija)

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Dragutin Rodić je rekao da sa SNSD-om na lokalnom novou imaju nepremostive razlike i da nema nema govora o koaliciji.

- Idemo samostalno i kada je u pitanju kandidat za gradonačelnika, a i odbornička lista. U ovom trenutku nemamo potpisan nikakav koalicioni sporazum ni sa jednom strankom - pojasnio je Rodić.

On je naveo da je do raspada koalicije DNS-a i SNSD-a u Prijedoru došlo u februaru 2019. godine, kada je "SNSD formirao novu skupštinsku većinu i sa njom u Prijedoru djelovao skoro dvije godine".

Rodić je dodao da u DNS-u nisu mogli preći preko toga, jer su, kako tvrdi, mnogo toga učinili da bi se sačuvala koalicija na svim nivoima.

Narodni poslanik Mirko Sovilj rekao je da će se DNS u Narodnoj skupštini držati utvrđene i jasne politike ove stranke i voditi računa da doprinese kvalitetu rada u parlamentu.

Narodni poslanik DNS-a iz Prijedora Duško Ivić rekao je da je smjena Lejle Rešić sa ministarskog mjesta Vladi Srpske bila iznenađenje.

Rešićeva, član Glavnog odbora i Predsjedništva DNS-a, zahvalila je poslije smjene sa mjesta ministra uprave i lokalne samouprave za podršku i istakla da joj je bila velika čast braniti boje DNS-a, ali biti i lokal patriota.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je predsjednik Regionalnog odbora DNS-a, tvrdi kako DNS nije razvaljivao koalicije, te da se u Prijedoru bavio interesima građana, djelovanjem kroz gradske organe.