latinica  ћирилица
06/06/2020 |  18:16 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Bursać: DNS se ponaša kao da je grad njihovo vlasništvo

Demokratski narodni savez /DNS/ se ponaša kao da je Prijedor njihovo vlasništvo i nikada nisu ni bili za dogovor, izjavio je Srni predsjednik prijedorskog odbora SNSD-a Saša Bursać.
Saša Bursać, predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor - Foto: SRNA
Saša Bursać, predsjednik Gradskog odbora SNSD PrijedorFoto: SRNA

- Ne žele razgovarati sa nama, misle da su prepreke nepremostive. Јeste teško i nije bilo jednostavno, ali njima ne odgovara omjer snaga jer imaju šest odbornika, a mi sedam /u Skupštini grada Prijedora/ - rekao je Bursać Srni reagujući na stavove prijedorskog DNS-a koji su izneseni na današnjoj konferenciji za novinare.

On je naglasio da su razmirice između SNSD-a i DNS-a počele onda kada DNS nije prihvatio da SNSD učestvuje u donošenju odluka o putnoj infrastrukturi od milion i po maraka dobijenih sa republičkog nivoa.

- Uvijek su pravili opstrukciju o svemu što je dolazilo u ovaj grad zaslugom SNSD-a. I ti putevi i dvorana u Omarskoj i mnogi drugi projekti. Nije ovo od juče problem. Mi smo molili na početku da se problemi prevaziđu i da budemo uvaženi kao najveća snaga u BiH i Srpskoj i da tako možemo pomoći - istakao je Bursać.

Prema njegovim riječima, više od 130 miliona maraka došlo je u Prijedor preko Vlade Srpske od kada je SNSD na vlasti.

- Oni /DNS/ su to pripisali sebi, iako smo mi najveća snaga u Srpskoj. Ako žele da idu sa svojim kandidatom za gradonačelnika, sretno im. Mi ćemo sa svojim - dodao je Bursać.

Govoreći o današnjoj konferenciji za novinare prijedorskog SDS-a, Bursać je rekao da i njima želi sreću na izborima i poziva i njih i sve druge političke subjekte na fer kampanju.

- Što se tiče SDS-a, oni se svaki dan sastaju i rastaju. Ne mogu da se dogovre ni o predsjedniku Gradskog odbora stranke, ni o kandidatu za gradonačelnika. Ušli su u koaliciju sa DNS-om i neka im je sretno. Pitam ih zašto nisu dobili svoje ljude na pozicijama, a DNS je odmah postavio svoje - za sekretara Skupštine, u Odjeljenje za saobraćaj, u vrtić, u Dom zdravlja, a SDS nije dobio ništa i ostao je kratkih rukava - naveo je Bursać.

Podsjetivši da je potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović imala volju da se sačuvaju koalicioni odnosi i da se pokušaju stvari normalizovati, Bursać je naglasio da te volje u DNS-u nije bilo.

Povezane vijesti:

DNS u Prijedoru na lokalne izbore ide samostalno