latinica  ћирилица
06/06/2020 |  18:59 ⇒ 07/06/2020 | 07:45 | Autor: RTRS

DNS i SNSD u trci za gradonačelnika Prijedora (VIDEO)

Trenutno najužarenija - prijedorska politička scena, biće, nakon današnje odluke prijedorskog DNS-a, u centru pažnje i u narednom periodu. Naime, gradski odbor ove stranke odlučio je da samostalno ide na lokalne izbore, uz poruku SNSD-u da je kasno za prevazilaženje nesuglasica. Јoš ranije SNSD je saopštio da će kanadidat za gradonačelnika te partije biti Dalibor Pavlović.
Prijedor: DNS pres konferencija za novinare - Foto: SRNA
Prijedor: DNS pres konferencija za novinareFoto: SRNA

Iz prijedorskog DNS-a poručuju da je SNSD razbio dugogodišnju koaliciju dvije stranke na lokalnom nivou.

Ističu da sa SNSD-om postoje nepremostive razlike i da je premalo vremena do lokalnih izbora da se one prevaziđu.

Odbijaju prijedlog potpredsjednice SNSD-a Željke Cvijanović da se, nakon izbora, podijeli mandat gradonačelnika na po dvije godine za DNS i SNSD.

- Јa ne mislim da je na taj način moguće stvarati stablinu politiku, jer ima tu mnogo pretpostavki. Dvije godine su dug period da se vi dogovarate, pa da imate svog zamjenika, a on mijenja gradonačelnika - kaže Dragutin Rodić, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor.

Da je odluka prijedorskog DNS-a očekivana, potvrđuje i predsjednik te stranke Nenad Nešić.

- Da li će doći do usaglašavanja odnosa sa SNSD-om zaviće od sastanka koji će biti održan u četvrtak - jasan je Nešić.

Iz prijedorskog SNSD-a odgovaraju da DNS smatra Prijedor svojom privatnom svojinom, što je, ističu, nedospustivo.

Navode da DNS-a na lokalnom nivou odbija razgovor.

- Problem između DNS-a i SNSD-a nastao je na tome da oni nisu dozvolili da se uradi milion i po KM infrastrkturnih radova na teritoriji grada Prijedora. Јoš je bilo tu nekih projekata. Јako teško je išao i projekat izgradnje sportske dvorane u Omarskoj, tu su isto zatezali oko papira - ističe Saša Bursać, predjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor.

U SDS-u najavljuju da bi njihov kandidat za gradonačelnika trebalo da bude članica Predsjedništva stranke Maja Dragojević.

Ističu da su otvoreni za razgovor sa svim strankama, osim sa SNSD-om. Iako u DNS-u tvrde da u Prijedoru nisu u koaliciji sa SDS-om, u SDS-u ipak očekuju usvajanje njihovih prijedloga za dva upražnjena mjesta načelnika odjeljenja u gradskoj upravi.

- Mi nećemo usloviti da moraju biti kadrovi SDS-a, ali ćemo naći kadrove koji će djelovati sigurno, zato ih i nismo na ovoj zadnjoj skupštini imenovali. Mogli smo to, nismo htjeli, jer hoćemo da nađemo kvalitetne ljude - rekao je Milan Tubin, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

U prijedosrkom SNSD-u poručuju – SDS u ovom gradu je neozbiljna politička partija, koja iz dana u dan mijenja stavove.

Povezane vijesti:

Kovačević: SNSD uvažava DNS i razgovaraćemo već sljedeće sedmice

Bursać: DNS se ponaša kao da je grad njihovo vlasništvo

DNS u Prijedoru na lokalne izbore ide samostalno