latinica  ћирилица
06/06/2020 |  21:34 | Autor: SRNA

Grčka: Ljetna sezona uz brojne mjere opreza

Ljetna sezona u Grčkoj, uz brojne mere opreza, ove godine počinje sredinom juna, uz pravila na granici i drugačiji raspored ležaljki na plažama.

Na ljetovanje na grčkim plažama turisti iz Srbije prvo će moći kolima i autobusima, a od 1. jula i avionima, uz poštovanje korona pravila.

Testiranja neće biti na aerodromima u Grčkoj, ali će se mjeriti temperatura nasumično odabranim putnicima.

- Letovi iz Srbije su kapaciteta 144 sedišta koji treba da budu potpuno popunjeni, a na putnicima je da kod sebe imaju zaštitne maske. Za sada nisu u obavezi da ih stavljaju tokom leta, ali jesu tokom pasoške kontrole ili ček in-a na aerodromu - pojasnili su u turističkoj agenciji "Kon Tiki".

Ukoliko se neko razboli, predviđena je posebna procedura. U smještaju će uvijek biti ljekar koji će prvi da obavi pregled, a u opštini će da bude kovid ekipa. Obezbijeđena su i posebna mjesta za karantin. Kompletne troškove liječenja preuzeće grčka vlada, navodi RTS.

Kada je riječ o ishrani u hotelima, iz turističkih agencija su poručili da će švedskih stolova i dalje biti, ali u nešto izmijenjenom obliku, te će umjesto samoposluživanja, hranu na tanjir gostima sipati osoblje hotela.