latinica  ћирилица
10/06/2020 |  12:23 ⇒ 12:52 | Autor: Nezavisne

U Velikoj Kladuši migrant napadnut nožem

Pripadnici policije u Velikoj Kladuši priveli su 24-godišnjeg migranta iz Sirije koji je osumnjičen za pokušaj ubistva, potvrđeno je iz MUP-a USK.
Migranti u Velikoj Kladuši - Foto: RTRS
Migranti u Velikoj KladušiFoto: RTRS

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", pokušaj ubistva desio se juče u poslijepodnevnim časovima u Ulici Ive Marinkovića u ovome gradu, a policiji se obratio migrant iz Tunisa koji je prijavio da ga je napao drugi migrant i da su mu nanesene teške povrede nožem u predjelu leđa.

Tunižaninu je prva pomoć pružena u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, nakon čega je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i, prema posljednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

- Povrijeđeni migrant je dao opis napadača, tako da su ga pripadnici policije veoma brzo identificirali i uhapsili, te je podvrgnut kriminalističkoj obradi - istakao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, a s ovim slučajem je upoznat i dežurni kantonalni tužilac.

Prema informacijama iz policije, u posljednjih nekoliko sedmica sve veći broj migranata pristiže na područje Unsko-sanskog kantona, a proporcionalno tome povećava se i broj krivičnih djela.