latinica  ћирилица
11/06/2020 |  19:32 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Prnjavorski "Standard" otvara radna mjesta za 70 radnika (VIDEO)

Prnjavorski "Standard" uprkos posljedicama pandemije virusa korona povećava proizvodnju i otvara nova radna mjesta za 70 radnika svih profila.
Standard Prnjavor - Foto: RTRS
Standard PrnjavorFoto: RTRS

Iako su u martu i aprilu smanjili izvoz za "Ikeu" zbog obustave rada mnogih prodavnica, u maju su uspjeli da ostvare izvoz od 50 odsto.

Kažu da je planirano povećanje obima proizvodnje za 30 odsto prije korone, vraćeno na isti nivo.

Planirani rast ovogodišnje proizvodnje od 30 odsto, prnjavorski "Standard" uspio je da vrati na isti nivo prije pandemije. Iako su mnoge prodavnice "Ikee" bile zatvorene, u aprilu su ostvarili izvoz od oko 30 odsto a u martu 50 odsto.

U upravi kažu da se desilo nešto neočekivano - kupci su kupovali mnogo više njihovih proizvoda.

- Predviđanja su nam se vratila na period prije korone i to za nas znači da se svi naši planovi ekspanzije povećanja kapaciteta reaktivišu, tako da smo opet u situaciji da tražimo 70 dodatno zaposlenih svih profila - ističe Edin Dacić, predsjednik Upravnog odbora Fabrike namještaja "Standard".

Početkom godine "Standard" je najavio da traži 100 radnika, od čega su prije korone uspjeli da zaposle 30.

Kažu, tokom pandemije su uspjeli profitirati, za razliku od njihove fabrike u Srbiji, jer određene proizvode jedino oni rade za cijeli svijet.

- Naša fabrika u Srbiji, koja isto radi za "Ikeu" i isključivo izvozi u zapadnu Evropu, izvezla je samo jedan kamion tokom cijelog aprila zato što su u EU sve prodavnice bile zatvorene - dodaje Dacić.

Na listi prioriteta ovog preduzeća je bezbjednost i zdravlje radnika.

Zato su za vrijeme pandemije virusa korona formirani timovi koji kontrolišu da li se sprovode zaštitne mjere od kojih su brojne i dalje na snazi.

- Uspjeli smo da održimo situaciju pod kontrolom i nismo imali do sada slučajeva virusa korna u preduzeću. Nadamo se da će tako da ostane. I dalje se pridržavamo odgovarajućih mjera – mjera dezinfekcije, svi radnici nose i dalje zaštitne maske - pojašnjava Aleksandra Repić iz Sektora za očuvanje životne sredine i standarda proizvodnje.

Od 2004. godine "Standard" godišnje bilježi porast proizvodnje u rasponu od 10 do 15 odsto.

Prošle godine vrijednost proizvodnje dostigla je 24 miliona maraka.

Pozivaju sve zainteresovane da se prijave za posao kako bi postali dio uzornog kolektiva koji radi sa modernom tehnologijom i proizvodnom paletom u skladu sa evropskim i svjetskim standardima kvaliteta.