latinica  ћирилица
16/06/2020 |  13:42 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Ugljevik: Promocija srpskog kulturnog nasljeđa (FOTO)

Sekretarijat za kulturu pokrajinske vlade Vojvodine donio je odluku o finansiranju projekta "Zaštita, očuvanje i promocija srednjovjekovnog kulturnog nasljeđa Srba u sjeveroistočnoj BiH" koji realizuje Svetosavska omladinska zajednica iz Ugljevika, a kojim se promoviše srednjovjekovno srpsko kulturno nasljeđe na području opštine Ugljevik i susjednih opština i gradova.
Promocija srpskog kulturnog nasljeđa - Foto: RTRS
Promocija srpskog kulturnog nasljeđaFoto: RTRS

Grant za ovaj projekat je odobren u okviru poziva "Istraživanje, zaštita i očuvanje kulturnog nasljeđa Srba u regionu" koji svake godine objavljuje pokrajinski Sekretarijat za kulturu.

Predsjednik Svetosavske omladinske zajednice iz Ugljevika Milenko Kojić je tom prilikom rekao da je Svetosdavska omladinska zajednica Ugljevik konkurisala sa projektom kojim se promoviše srpska kulturna baština na području sjeveroistočne BiH sa posebnim osvrtom na materijalne spomenike kulture i to srednjovjekovne pravoslavne manastire, crkve, ostatke srednjovjekovnih utvrđenja kao i lokacije srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika tzv. stećaka.

Foto: RTRS

Kojić je posebno istakao zahvalnost Sekretarijatu za kulturu pokrajinske vlade Vojvodine.

Ovaj projekat predstavlja dodatni motiv za učvršćivanje i jačanje saradnje na području kulture našeg naroda sa obje strane rijeke Drine.