latinica  ћирилица
17/06/2020 |  21:44 ⇒ 18/06/2020 | 07:20 | Autor: RTRS

Klašnice: Uhapšeno 17 migranata koji su prijetili policiji (VIDEO)

Brzom intervencijom pripadnika Policije Republike Srpske pronađeno je ukupno 17 migranata na širem području Klašnica, čime je potraga završena, rekla je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.
Policija Srpske u potrazi za migrantima - Foto: RTRS
Policija Srpske u potrazi za migrantimaFoto: RTRS

Miljanovićeva je naglasila da je o ovom događaju obaviještena Služba za poslove sa strancima, kao i tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je napad migranata vatrenim oružjem na policijsku službenicu okvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice za vrijeme obavljanja službene dužnosti.

Nakon dojave da se u napuštenoj kući kod mosta u Klašnicama kod Laktaša nalaze ilegalni migranti, taj objekat je kontrolisala policijska patrola. Tom prilikom migranti su, koristeći vatreno oružje, pobjegli u nepoznatom pravcu.

Objekat u kojem su se skrivali migranti nalazi se u neposrednoj blizini izrazito promentne saobraćajnice. Iako je od nje udaljen samo 100-nak metara gotovo da ga nije moguće uočiti zboh guste šume.

- Prilikom dolaska policijske patrole grupa migranata je uspjela da pobjegne u nepoznatom pravcu, uperivši pištolj prema policijskoj službenici - rekla je Miljanovićeva.

U munjevitoj i uspješnoj potrazi za grupom migranata bili su angažovani službenici Policijske uprave Banjaluka i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Žandarmerije MUP-a Srpske i Helikopterski servis.

Povezane vijesti:

Pronađeno 17 migranata koji su pištoljem prijetili policiji

Ekskluzivni snimci helikopterske potjere u Klašnicama (FOTO)