latinica  ћирилица
18/06/2020 |  15:21 ⇒ 15:31 | Autor: SRNA

Dačić-Lavrov: Dobra ekonomska saradnja dvije zemlje

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas u Beogradu da je sa srpskim zvaničnicima razmotrio sve aspekte saradnje i da je konstatovano da je ekonomska saradnja dobra.
Dačić i Lavrov, arhiv (foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije) -
Dačić i Lavrov, arhiv (foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)

Lavrov je, na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, rekao i da su savremene tehnologije oblast sa velikom perspektivom.

- Vidimo da se realizuju veliki strateški projekti. NIS je lokomotiva na tom planu. A, tu su projekti na kojima rade Ruske željeznice -  naveo je Lavrov.

On je istakao i da je potvrđeno podudaranje pozicija po mnogim međunarodnim pitanjima - obje zemlje su za poštovanje međunarodnog prava i institucija UN i OEBS-a, prenosi "Sputnjik".

Dačić je rekao da je Srbija čvrsto opredijeljena za dalji razvoj i produbljivanje odnosa sa Rusijom, na bazi strateškog partnerstva.

- Zadovoljstvo je što ćemo, kako je najavljeno u oktobru, ugostiti /ruskog predsjednika Vladimira/ Putina, kada će se desiti važne stvari za Srbiju - od Hrama Svetog Save do povratka stranice Miroslavljevog jevanđelja - naveo je Dačić.

Lavrov je prethodno razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.