latinica  ћирилица
18/06/2020 |  18:04 ⇒ 19/06/2020 | 09:09 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske sa Lavrovim u Beogradu (FOTO/VIDEO)

U Ambasadi Rusije u Beogradu održan je sastanak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova sa delegacijom Republike Srpske koju je predvodio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Cvijanović, Višković, Dodik i Lavrov - Foto: RTRS
Cvijanović, Višković, Dodik i LavrovFoto: RTRS

Nakon sastanka, koji je bio zatvoren za medije, delegacija iz Republike Srpske prisustvovaće svečanoj večeri koju će u čast posjete ruskog šefa diplomatije Beogradu organizovati ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Foto: RTRS

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović izjavila je nakon sastanka da je veoma važno njegovanje dobrih odnosa sa Rusijom koja je uvijek branila poziciju Republike Srpske i Dejtonski sporazum.

Foto: RTRS

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Srpska zahvalna Rusiji na svemu što je učinila tokom epidemije virusa korona, ali i za raniju podršku u Savjetu bezbjednosti.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da Srpska i Rusija ostaju privržene Dejtonskom sporazumu i poštovanju međunarodnog prava.

Foto: RTRS

Zvaničnici Republike Srpske su se tokom jednodnevne posjete Beogradu odvojeno sastali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom srpskim Irinejem.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Lavrov boravi u posjeti Srbiji, a ranije danas sastao se sa predsjednikom Srbije, ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem patrijarhom Irinejem.