latinica  ћирилица
25/06/2020 |  08:01 ⇒ 08:08 | Autor: SRNA

Hapšenja u Nikšiću i u Baru (VIDEO)

Crnogorska policija saopštila je da su u neredima u Niškiću i Baru priveli ukupno 14 lica, kao i da je povrijeđeno pet policajaca.
Policija Crne Gore  (Foto:rs.n1info.com/) -
Policija Crne Gore (Foto:rs.n1info.com/)

U Nikšiću su zbog izazivanja nereda privedene dvije osobe, a tokom incidenata u tom gradu povrijeđena su četiri policajca, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako je navedeno u saopštenju, sinoć se na Trgu Save Kovačevića na neprijavljenom javnom okupljanju za koje nije dato odobrenje, našlo 250 građana kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

Iz policije su naveli da su građanima izdali više upozorenja i naređenja da se raziđu, na šta su se oni oglušili i počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete na policajce, upućujući im uvrede.

Tom prilikom, ističu iz policije, građani su oštetili više službenih vozila Uprave policije, a četiri policijska službenika povrijeđena su u tim incidentima.

- Policija je primijenila zakonska ovlašćenja i upotrijebila ručni sprej prema grupi lica, nakon čega su građani nastavili sa napadima na policiju, te je policija upotrijebila hemijsko sredstvo i grupa je razbijena - kaže se u saopštenju.

Za sada su dva lica privedena u službene prostorije i u toku su aktivnosti na procesuiranju učesnika tih incidenata.

Policija je sinoć intervenisala i u Baru i privela 12 osoba, a jedna službenica policije zadobila je povrede u tom incidentu, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da preduzimaju dalje mjere i radnje na procesuiranju odgovornih.

Policija u Nikšiću sinoć je bacila suzavac i dimne bombe, te koristila biber sprej kako bi rastjerala građane koji su se okupili na protestu zbog dešavanja u Budvi.

Incidenti u Podgorici: Gađali policiju, privedeno više osoba

U Podgorici je sinoć došlo do novog incidenta kada je grupa iz pravca jednog restorana bacila više objekata prema policijskom kordonu koji je bio na ulici koja vodi ka Centru bezblednosti.

Policija je intervenisala, a više osoba je privedeno. Situacija se brzo smirila, javili su mediji.

Izvor: SRNA/Sputnjik