latinica  ћирилица
25/06/2020 |  14:13 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

Za sanaciju 401.000 KM od resornog Ministarstva i "Puteva Republike Srpske"

Na lokalitetu Mačkovac-Piperi u Loparama u toku je sanacija klizišta na regionalnom putu za šta su 401.000 KM obezbijedili Ministarstvo saobraćaja i veza i Јavno preduzeće "Putevi Republike Srpske".
Lopare, sanacija klizišta - Foto: SRNA
Lopare, sanacija klizištaFoto: SRNA

Izvođač radova je "Bijeljina put", a direktor ove firme Nemanja Đaković rekao je novinarima da se na devet lokaliteta postavlja prvi sloj asfalta.

- Na prvom lokalitetu dužina klizišta bila je 130 metara, ukupna dužina drugog i trećeg klizišta je 50 metara, a na preostalih šest lokacija dužina klizišta bila je 290 metara - naveo je Đaković i pohvalio saradnju sa preduzećem "Putevi Republike Srpske" i Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske.

Doskorašnji zamjenik načelnika Lopara Srećko Ilić, koji je jedan od inicijatora projekta, izrazio je zadovoljstvo što će sanacijom ove bitne dionice puta stanovnici imati bolju saobraćajnu komunikaciju i povezanost sa centrom ove majevičke opštine.

- To će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika Lopara - ocijenio je Ilić i naveo da su klizišta nastala tokom katastrofalne poplave u Republici Srpskoj 2014. godini, kada je ukupna šteta u opštini Lopare iznosila više od 21 milion KM.

Prema podacima lokalne uprave, u opštini Lopare stradalo je više od 400 kuća, od kojih je više od 100 bilo neuslovno za život, oštećeno je 58 kilometara lokalnih puteva, 31 kilometar lokalnog vodovoda i 22 mosta.