latinica  ћирилица
25/06/2020 |  15:14 | Autor: SRNA

Reljić: Epidemiološka situacija pogoršana

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić izjavio je danas da je epidemiološka situacija na području te opštine u posljednjih nekoliko dana pogoršana, te pozvao građane da čuvaju sopstveno i zdravlje najbližih poštujući propisane mjere zaštite od širenja virusa korona.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Reljić je potvrdio da je tim povodom u opštinskoj upravi jutros održan sastanak kojem su prisustvovali rukovodioci odsjeka za inspekcijske poslove, odsjeka komunalne policije i drugih nadležnih službi, sa kojeg su podsjetili građane da i dalje treba da se pridržavaju propisanih mjera.

I dalje su na snazi mjere zabrane okupljanja više od 50 ljudi, uključujući svadbe, veselja, sportske i kulturne manifestacije, zadušni ručak i druga slična okupljanja, a svako kršenje propisa biće sankcionisano, zaključeno je na sastanku.

Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica najavio je da će u narednim danima intenzivno kontrolisati lica kojima su izdata rješenja o samoizolaciji i kažnjavati osobe koje ne poštuju tu mjeru.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, u Kozarskoj Dubici virusom korona inficirano je 38 osoba, a pod epidemiološkim nadzorom, koji uključuje izolaciju, nalaze se 134 lica.