latinica  ћирилица
25/06/2020 |  16:40 ⇒ 18:19 | Autor: SRNA

Vlasenica: Cvijanović i Kraljević otvorili rekonstruisani vrtić (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Vlasenica Mićo Kraljević danas su u Vlasenici otvorili rekonstruisani objekat Predškolske ustanove "Prvi koraci", a radove u vrijednosti 300.000 KM finansirali su Vlada Srpske, Vlada Srbije i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.
Cvijanović u Vlasenici - Foto: RTRS
Cvijanović u VlaseniciFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da je riječ o jednom u nizu projekta na području Vlasenice koji je realizovan u saradnji republičkih i lokalnih vlasti i uz podršku Srbije.

- Zahvaljujem načelniku i lokalnoj upravi što su institucijama Republike Srpske delegirali kvalitetne projekte - rekla je Cvijanović novinarima.

Ona je navela da posebnu ulogu u realizaciji svih ovih projekata ima Vlada Srpske, koja iz godine u godinu, bez obzira na sve izazove, prepoznaje potrebe lokalnih zajednica.

- Želimo da ovi projekti služe građanima Vlasenice, da roditelji koji odlaze na posao imaju gdje da ostave svoju djecu - rekla je Cvijanovićeva.

Izvršni direktor IRB Republike Srpske Zlatko Popović rekao je da je rekonstrukcija vrtića u Vlasenici još jedan u nizu projekata koji je finansiran zajedničkim učešćem Vlade Srpske, IRB-a i lokalne zajednice.

- U Vlasenici smo uz vrtić finansirali i rekonstrukciju Vatrogasnog doma - naveo je Popović, precizirajući da je IRB putem projekta finansijski mehanizam do sada realizovao u Srpskoj ukupno 46 ovakvih projekata ukupne vrijednosti šest miliona KM.

Kraljević je istakao da je ova lokalna zajednica danas veliko gradilište i da se sve realizuje zajedničkim snagama Vlade Republike Srpske, predsjednika Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Vlade Srbije.

Predsjednica Cvijanović u Vlasenici (Foto: RTRS)

- Imamo jasnu viziju da Vlasenica bude bolje i ljepše mjesto za život, a obnovljeni vrtić je na radost svih nas, građana, djece, zaposlenih u ovoj ustanovi - rekao je Kraljević.

On je dodao da je, osim sredstava uloženih u rekonstrukciju vrtića, uloženo i 100.000 KM u rekonstrukciju osnovne škole, čime su stvoreni bolji uslovi i za vlaseničke đake.

- Brinemo o najmlađima, o našoj budućnosti - zaključio je Kraljević.

Cvijanović otvorila vrtić u Vlasenici (Foto: RTRS)

Direktor Predškolske ustanove "Prvi koraci" Marija Todorović izjavila je da je ovo prva rekonstrukcija vrtića, izgrađenog 1980. godine.

Prema njenim riječima, rekonstruisani su unutrašnjost i spoljašnjost vrtića, koji će od sada uz ranije sadržaje imati fiskulturnu salu i rođendaonicu.

Todorovićeva je navela da vrtić u dvije grupe pohađa 51 dijete, a da je novost formiranje jasličke grupe.

Djeca Predškolske ustanove "Prvi koraci" izvela su ovom prilikom prigodan program za prisutne.