latinica  ћирилица
25/06/2020 |  16:44 | Autor: SRNA

Članovi odbora NDP-a Gradiška i Laktaši prešli u DNS

Članovi Gradskog odbora NDP-a u Gradišci i Opštinskog odbora u Laktašima prešli su danas u DNS, izjavio je vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić.
DNS - Foto: RTRS
DNSFoto: RTRS

Nešić je naveo da je riječ o prelasku kompletnih odbora NDP-a iz Gradiške i Laktaša, te da to sada podrazumijeva da ova partija u ova dva mjesta, na neki način, više i ne postoji.

- DNS ovim pokazuje da je izašao iz krize koja nas je potresala u posljednjih godinu i po dana, te da nastavljamo da jačamo, a to ćemo dokazati na predstojećim lokalnim izborima - rekao je Nešić novinarima u Banjaluci.

On je zahvalio članovima ova dva odbora što su DNS prepoznali kao političku opciju gdje će moći da ostvare svoje ciljeve, te istakao da je ovo jedan u nizu prelazaka i pojačanja koja će se desiti DNS-u u narednom periodu.

"- o pokazuje naš stav koji smo zauzeli da ćemo na predstojećim lokalnim izborima imati najmanje 10 kandidata za načelnike i gradonačelnike - rekao je Nešić.

Komentarišući to što Demos još nije podržao kandidata vladajuće koalicije za načelnika Kotor Varoša Slobodana Župljanina /SP/, Nešić je ocijenio da to samo govori o neprincipijelnoj politici te stranke.

- Znate da smo dali slobodu svojim gradskim i opštinskim odborima da izaberu kako će da nastupe na lokalnim izborima ove godine, te je naš odbor u Kotor Varošu odlučio da podrži naše koalicione partnere. Očekujem pobjedu Župljanina u ovoj lokalno zajednici - rekao je Nešić.

Boban Mandić, koji je bio predsjednik Gradskog odbora NDP-a Gradiška, rekao je da je DNS prepoznat kao partija u kojoj će svi zajedno moći da ostvare svoje političke ciljeve.

Vukašin Vojinović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Laktaši, naveo je da je ovaj odbor prešao u DNS jer je to stranka koja ima cilj, koja je stabilna i koju vode jaki ljudi.