latinica  ћирилица
25/06/2020 |  18:47 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Cvijanović u Vlasenici; Nastaviće se višemilionska ulaganja (FOTO/VIDEO)

U opštini Vlasenica trenutno se realizuju višemilionski projekti Vlade Republike Srpske, Srbije i lokalne zajednice. U to se danas uvjerila i predsjednica Srpske Željka Cvijanović.
Predsjednica Cvijanović posjetila Vladenicu - Foto: RTRS
Predsjednica Cvijanović posjetila VladenicuFoto: RTRS

Predsjednica je posjetila Policijsku stanicu i Studentsko-đački dom "Srbija" u izgradnji. To su najveće investicije u Vlasenici u posljednjih 30 godina. Predsjednica je otvorila rekonstruisani dječiji vrtić i posjetila kompaniju Alpro.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 700.000 KM za izgradnju policijske zgrade u Vlasenici. Time su policajci u ovom dijelu Srpske dobili adekvatne uslove za rad.

- Širom Republike Srpske mogli ste primijetiti da smo u prethodnih nekoliko godina odobravali sredstva za bolje uslove za rad policije, bilo da je riječ o velikim centrima, kao što je banjalučki u Zalužanima ili je riječ o stanicama u svim našim opštinama - naglasila je Željka Cvijanović.

Cvijanović u Vlasenici (Foto: RTRS)

Nosilac privrednog razvoja u Vlasenici je fabrika aluminijumskih proizvoda Alpro, koja je prisutna i na svjetskom tržištu. Njenim proizvodima gradila se i zgrada kompanije Gugl u Njujorku.

- Naši proizvodi prilagođeni su najsavremenijim svjetskom standardima. Tokom pandemije nismo nikog opustili, a kasnije smo čak i primili nove radnike - kaže direktor kompanije Vladan Nastić.

- Suočena s mnogim teškoćama, ova kompanije je uspjela da se održi i da zapošljava 150 ljudi, a to je 150 porodica koje mogu da zarade za život na ovom području - podsjetila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović u Vlasenici (Foto: RTRS)

Uz pomoć Vlade Republike Srpske, Srbije i IRB Srpske otvoren je obnovljeni dječiji vrtić "Prvi koraci".

- Ovdje je uloženo 300.000 marka sredstava Srbije, Republike Srpske i IRB, a 100.000 maraka u rekonstrukciju osnovne škole - kaže načelnik Vlasenice Mićo Kraljević.

Direktorka vrtića "Prvi koraci" Marija Todorović je rekla da u vrtiću trenutno imaju 51 dijete, u dvije grupe, a novina je jaslička grupa.

Cvijanović posjetila policijsku zgradu u izgradnji (Foto: RTRS)

- Imaćemo na raspolaganju i fiskulturnu salu. Vrtić nije samo ustanova za čuvanje djece, to je prije svega vaspitno obrazovna ustanova - navodi Marija Todorović.

Vlasenica je veliko gradilište. Samo u Studentsko-đački dom do sada je uloženo milion i po maraka. Ukupna vrijednost projekta kada bude završen biće veća od sedam miliona maraka.