latinica  ћирилица
25/06/2020 |  19:29 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

U prijedorskom SDS-u potresima nema kraja (VIDEO)

Nakon što nije održana sjednica Skupštine grada Prijedora zbog odsustva skupštinske većine okupljene oko DNS-a, u lokalnom SDS-u situacija je eskalirala isključenjem tri odbornika ove partije.
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

U prijedorskom SDS-u potresima nema kraja. Odbornici ove stranke u Skupštini grada Јovana Panić, Slavko Švraka i Sanja Rađenović, putem medija saznali su da ih je predsjednik prijedorskog SDS-a Mišo Tubin isključio iz stranke.

- Da bismo uopšte govorili o isključenju iz SDS-a, moramo da znamo ko je pokrenuo taj postupak jer mora biti pokrenut, moramo znati razloge - istakla je Sanja Rađenović.

Svojim odsutvom spriječili su imenovanje Tubinovih kadrova na mjesto načelnika odjeljenja i zamjenika gradonačelnika. Tubin osuđuje djelovanje tri odbornika.

- Disciplinska komisija je ušla u uvid u njihov rad posljednje dvije godine. Donijela je odluku da oni moraju biti odmah isključeni - tvrdi Tubin.

Isključena trojka je kategorična – akt o sunspenziji ne poznaje ni Statut, ni disciplinski pravilnik.

- Mi ćemo se svakako žaliti kada dobijemo taj nekakav pisani akt. Žalićemo se organima stranke, Glavnom odboru, Statutarnoj komisiji i predsjedniku - rekao je Slavko Švraka.

- Mi pozivamo vrh stranke ako postoje kakvi koalicioni dogovori i sporazumi sa DNS-om i gospodinom Nešićem da nam dostave te odluke - rekla je Јovana Panić.

Tubin ističe da vrh SDS-a u potpunosti podržava donesene odluke i najavljuje prelazak dva samostalna odbornika u gradskoj skupštini u SDS, čime će biti otvoren put ka koalicionom odnosu sa DNS-om.