latinica  ћирилица
26/06/2020 |  08:33 ⇒ 11:00 | Autor: RTS

Nova hapšenja u Budvi, sumnjiče se za stvaranje kriminalne organizacije

Potpredsjednik i odbornik Demokrata u Skupštine opštine Budve Dragan Krapović, sa lisicama na rukama priveden je sinoć u Specijalno državno tužilaštvo. Uhapšeni se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije.
Policija u Budvi (foto: Sputnjiku ustupila RTV Budva) -
Policija u Budvi (foto: Sputnjiku ustupila RTV Budva)

Vijesti pišu da je Dragan Krapović uhapšen sinoć u Budvi po nalogu SDT-a.

Prema nezvaničnim informacijama, lišen je slobode u akciji u kojoj su lisice na ruke stavljene i načelniku Komunalne policije i inspekcije, ali i budvanskim vatrogascima.

Izvor Vijesti tvrdi da se uhapšeni sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, a povodom blokade zgrade Opštine Budva i glavne raskrsnice 17. juna.

U sklopu iste istrage, iza rešetaka su i načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva Aleksandar Mijatović (41), rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizacije" Budva Igor Đurašević (43) i još dva službenika Komunalne policije.

U SDT je sinoć privedena i izvršna direktorka Vodovoda Budva Јasna Dokić, kojoj je određeno zadržavanje do 72 sata.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović pušten je nakon saslušanja.

Tenzije u Budvi povišene su već nekoliko dana, od kad je došlo do svojevrsnog političkog prevrata u budvanskoj opštini.

Smijenjeni su predsednik Opštine Marko Carević i predsjednik Skupštine Opštine Krsto Radović, a na njihova mjesta imenovani su ljudi iz DPS-a Vladimir Bulatović i Snežana Kuč.

Od tada postoji neka vrsta dvovlašća, pošto Carević i Radović ne žele da odstupe sa svojih funkcija, u čemu imaju podršku građana. Prilikom jednog od skupova građana policija je bacila suzavac, a nakon toga i uhapsila Carevića i Radovića.

Povodom budvanske krize predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je da će u Budvi "važiti zakoni ove države, a ako ne bude mjesta razumu, država će to rješiti za 15 minuta".