latinica  ћирилица
26/06/2020 |  12:52 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Bolnici u Zvorniku dopremljeni respiratori iz Rusije (FOTO)

U zvorničku Bolnicu dopremljena su tri nova klinička respiratora nabavljena u Rusiji iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji "Respirator za Srpsku", koju su kompanije TRB i Elvako metpro pokrenule sredinom marta, na početku epidemije virusa korona u Srpskoj.
Respiratori Zvornik - Foto: RTRS
Respiratori ZvornikFoto: RTRS

Sredstva za tri respiratora za potrebe zvorničke Bolnice obezbijedila je kompanija Alumina, brojni zvornički privredni subjekti i Grad Zvornik.

Novi respiratori olakšaće rad i obezbijediti sigurnost, istakao je direktor Bolnice Zvornik, Ivan Popović.

- Zahvaljujem gradonačelniku Stevanoviću, ali i svim privrednim subjektima koji su izdvojili značajna sredstva za respiratore. Nemamo trenutno nijednog pacijenta na respiratoru u ovoj ustanovi, ali će nam donacija i te kako dobro doći, jer ćemo u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, moći spremno dočekati one kojima respirator bude neophodan - poručio je Popović.

Foto: RTRS

Zvornik je još jednom pokazao solidarnost, istakao je gradonačelnik ovog grada Zoran Stevanović.

- Izražavam zahvalnost svim dobrim ljudima koji su učestvovali u ovoj akciji, svim privrednicima i pojedincima, ali i pripadnicima vjerskih zajednica koje su dale značajan doprinos. I ovaj put se pokazalo da u muci i problemu postoji solidarnost i da svi želimo da se prevaziđe novonastala teška situacija - rekao je Stevanović.

Za nekoliko dana, u zvorničku Bolnicu biće dopremljen i četvrti klinički respirator, dar Elektroprivrede Republike Srpske. Ranije su u Bolnicu dopremljena dva mobilna respiratora koje je obezbijedila Vlada Srpske u okviru pomoći zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa korona.