latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:03 | Autor: SRNA

Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Kosovska policijska služba danas je predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabranila ulazak na područje južne srpske pokrajine.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Arlov je rekao Srni da mu je na administrativnom prelazu Јarinje na putu Raška-Leposavić rečeno da mu je zabranjen ulazak na područje Kosova i Metohije, gdje je danas trebao da se sastane sa zamjenikom gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice Adrijanom Hodžić i članovima Udruženja "Podrži me".

U večernjim časovima Arlov je trebao da prisustvuje i bude član žirija na manifestaciji "Izbor Kosovke devojke", koja će biti održana u porti manastira Gračanica.

- Ovim nedemokratskim potezom prištinskih vlasti spiječen sam da po pozivu budem član žirija za izbor "Kosovke devojke" u Gračanici i predam poklon Fudbalskog saveza Republike Srpske Fudbalskom klubu Moravac iz Kosovskog Pomoravlja - naglasio je Arlov.

U nedjelju, 28. juna, Arlov je trebao da prisustvuje otvaranju tradicionalnog turnira u malom fudbalu "Vidovdan 2020" u Sočanici.

On je naveo da mu je policija uručila "dokument" u kojem se navodi da bi njegovim dolaskom na Kosovo i Metohiju "ugrozio političku, nacionalnu i zdravstvenu situaciju na Kosovu".

- Nisam iznenađen postupkom Prištine i upravo zbog toga pitam da li je humanost ugrožavanje života na Kosmetu - rekao je Arlov i upitao "kakve veze ima sa politikom i bezbjednošću aktivnost na pružanju pomoći bolesnoj i svakoj drugoj djeci kojom se dugo godina bavi".

Arlov je ocijenio da je zabrana potvrda težine uslova života, kako Srba tako i drugih građana na Kosovu i Metohiji i dodao da vjeruje da je zabrana ulaska odgovor na optužnicu protiv /predsjednika samoproglašenog Kosova/ Hašima Tačija koju je iniciralo Specijalizovano tužilaštvo suda u Hagu, pred kojim će se suditi pripadnicima terorističke OVK za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pozvao je sve humane ljude da zajedno s njim još više pomognu srpskom narodu da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji.

- Boriću se humanošću i ničim više protiv nepravde koja mi je danas učinjena ničim izazvana - poručio je Arlov, pozivajući nevladine organizacije i strane političke i bezbjednisne faktore na Kosovu i Metohiji da se oglase i "podrže humanost, koja je dozvoljena čak u ratovima".