latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:28 ⇒ 16:30 | Autor: SRNA

Obilježen dan službe i 28 godina rada Fonda PIO

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obilježio je uoči Vidovdana Dan službe i 28 godina postojanja i rada, održavanjem sjednice Kolegijuma direktora u širem sastavu.
Fond PIO Republike Srpske - Foto: RTRS
Fond PIO Republike SrpskeFoto: RTRS

Sjednica je, zbog specifičnih okolnosti izazvanih virusom korona održana elektronskim putem, a direktor Fonda PIO Mladen Milić predstavio je i naročito istakao dobre rezultate rada u segmentu rješavanja zahtjeva, u pogledu stalnog smanjenje broja neriješenih zahtjeva za ostvarivanje prava kao i svih ostalih zahtjeva, saopšteno je iz Fonda.

Milić je ukazao na stalno unapređenje poslovnih tokova i procesa i tehničko-tehnološkog razvoja, kontinuirano poboljšanje strukure prava koju čini 58 odsto starosnih penzija, 28 odsto porodičnih i 14 odsto invalidskih penzija, sa tendencijom stalnog poboljšanja strukture prava i u prvoj polovini ove godine.

Na sjednici je istaknuta i činjenica da je Fond postao istinski servis 311.000 osiguranika i 267.000 korisnika prava na penziju, koliko danas ima Republika Srpska, te da je u tom domenu kvalitet usluga koje pruža ovaj organ od korisnika vrednovan ocjenom 4,87, od mogućih 5, što je najbolja ocjena do sada.

I ove godine za primjenu Politike integrisanog sistema menadžmenta kvalitetom Fond PIO dobio je najviše ocjene prilikom eksternih kontrole od najvećeg akreditacionog tijela u svijetu – SGS Ženeva.

U saopštenju se navodi da je kruna uspješnog poslovanja Fonda PIO, jedne od najvećih institucija Republike Srpske, četvrti zaredom pozitivan izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2019. godinu, bez ijedne preporuke.

Povodom Dana službe najistaknutijim pojedincima po organizacionim jedinicama dodijeljene su zahvalnice, a za najbolju filijalu proglašena je Filijala Fonda PIO Trebinje.

Priznanje je uručeno i rukovodiocu Filijale Fonda PIO Doboj, koja je u protekloj godini, pojedinačno, napravila najveći iskorak u ostvarenim rezultatima rada.