latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:33 ⇒ 17:47 | Autor: SRNA

"Noćni vukovi" položili vijenac na Malom Zejtinliku (FOTO)

Delegacija Moto-kluba "Noćni vukovi" položila je danas vijenac kod centralnog krsta i odala počast poginulim srpskim borcima na Vojničkom groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, u okviru tradicionalne trodnevne moto-vožnje kroz Republiku Srpsku "Vidovdan 2020 - putevima Srpske".
Delegacija Moto-kluba "Noćni vukovi" - Foto: SRNA
Delegacija Moto-kluba "Noćni vukovi"Foto: SRNA

Potpredsjednik Moto-kluba "Noćni vukovi" u Republici Srpskoj Goran Tadić rekao je da je ova sedma moto-vožnja posvećena Vidovdanu.

- Krenuli smo jutros iz Brčkog i prva stanica nam je bila u crkvi, gdje smo primili blagoslov sveštenika, a prvi odmor bio je u hotelu "Vidikovac" u Zvorniku - rekao je Tadić novinarima.

On je rekao da nakon pauze i ručka na Sokocu kreću ka Foči, gdje će biti organizovan doček.

Delegacija Moto-kluba "Noćni vukovi", Foto: SRNA

Tadić je rekao da su učesnici moto-vožnje "Vidovdan 2020" planirali da prenoće u Rafting kampu "Gran Tara", gdje imaju organizovan rafting, a da će sutra u Bileći posjetiti crkvu, a uslijediće i posjeta Trebinju.

- Na Vidovdan, 28. juna, posjetićemo manastir Tvrdoš, gdje se obilježeva krsna slava Vojske Republike Srpske, što je svake godine "Noćnim vukovima" na ovoj trodnevnoj moto-vožnji krajnje odredište - naglasio je Tadić.

On je dodao da je ove godine pandemija virusa korona, kao i mnogima, poremetila planove "Noćnih vukova" tako da im se nisu mogli pridružiti "braća iz Rusije, Bugarske, Slovačke, Australije, Crne Gore na putevima Srpske" u čast Vidovdana i Vojske Republike Srpske.

Tadić je naveo da u današnjoj vožnji učestvuje više od 35 motociklista "Noćnih vukova" iz Republike Srpske i Srbije, jer jedino tu nema smetnji na granicama.

Član Moto-kluba "Noćni vukovi" sa Sokoca Dragan Radić rekao je da se i ove godine "pridružio braći na dva točka u vidovdanskoj vožnji" i da se raduje ovom putu, dugom skoro 600 kilometara iako je penzioner i najstariji učenik danas.

On je naveo da je u ranijim vidovdanskim vožnjama učestvovalo oko 100 motocilkista iz više pravoslavnih zemalja, a ove godine moto-jedinicu Sokolac-Pale "Noćnih vukova" čini pet bajkera.