latinica  ћирилица
26/06/2020 |  21:42 ⇒ 21:45 | Autor: SRNA

"Izbor Kosovke devojke" u porti manastira Gračanica (FOTO)

Manifestacija "Izbor Kosovke devojke" održava se večeras u porti manastira Gračanica, uz poštovanje mjera socijalnog distanciranja i u prisustvu nekoliko desetina mještana.
Gračanica - manifestacija "Izbor Kosovke devojke" - Foto: SRNA
Gračanica - manifestacija "Izbor Kosovke devojke"Foto: SRNA

U konkurenciji je 10 djevojaka sa područja centralnog Kosmeta , a izabrana Kosovka djevojka će sutra uveče na Vidovdanskom pjesničkom pričešću uručiti nagradu "Kondir Kosovske devojke".

Manifestacija se održava uz kontrolu prištinske policijske službe čiji pripadnici nisu dozvolili ulazak u portu nijednom dijelu zainteresovanih građana.

"Izboru Kosovke devojke" ne prisustvuju predstavnici pokrovitelja Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i opština Gračanica i Priština.

Gračanica - manifestacija "Izbor Kosovke devojke", Foto: SRNA

Manifestaciji ne prisustvuje ni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov pošto mu je danas odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova u privremenoj Vladi tzv. Kosova zabranjen ulazak na područje Kosova i Metohije.

On je danas zaustavljen na prelazu Јarinje na putu Raška-Leposavić odakle je vraćen sa obrazloženjem da ugrožava političku nacionalnu i zdravstvenu bezbjednost građana na Kosovu i Metohiji.

Večerašnjoj manifestaciji prisutvuju parosi Prištine Saša Mitrović i Gračanice Srđan Stanković i nekoliko sestara iz Manastira Gračanica.