latinica  ћирилица
27/06/2020 |  09:25 ⇒ 15:56 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske čestitala Vidovdan

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom Vidovdana, krsne slavu Vojske Republike Srpske, svim pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, te ukazala na herojski put srpskih boraca u proteklom otadžbinskom ratu.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Obilježavanje Dana Vojske je prilika da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika vojske koji su utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske, štitići svoj narod i slobodu koju danas uživamo - istakla je Cvijanović.

Cvijanović je čestitku uputila komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima, vojnicima i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH - navela je Cvijanović.

Prema njenim riječima, krsna slava u tradiciji srpskog pravoslavnog naroda sazdana je od uzvišenih i plemenitih osjećanja posvećenih miru, slobodi i zajedništvu, kao što je bila borba i herojski put boraca Republike Srpske u proteklom otadžbinskom ratu.

- U nadi da će generacije koje dolaze nastaviti da njeguju tradiciju slobode, mira i tolerancije i uz uvjerenje da će institucije Republike Srpske nastaviti da se angažuju na poboljšanju položaja boračkih kategorija u našem društvu, srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki Cvijanović.

Srpska pravoslavna crkva 28. juna obilježava Vidovdan, praznik posvećen Svetom velikomučeniku knezu Lazaru i svim srpskim mučenicima koji su poginuli u Boju na Kosovu 1389. godine.