latinica  ћирилица
27/06/2020 |  10:25 ⇒ 10:26 | Autor: SRNA

Tegeltija čestitao Vidovdan

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima i vojnicima povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i ovog puka, te napomenuo da je VRS predstavljala garant očuvanja Srba u BiH.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

- Povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, Vama, vojnicima, podoficirima i oficirima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, upućujem iskrene čestitke - naveo je Tegeltija u čestitki.

On je istakao da je Vojska Republike Srpske predstavljala garant očuvanja srpskog naroda u BiH, u prijekoj potrebi da se odbrani pravo na život na vjekovnim ognjištima, te da je u odbrambeno-otadžbinskom ratu štitila svoj narod i dala ključni doprinos u stvaranju Republike Srpske, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je poručio da se sa velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom čuva sjećanje na one koji su za mir i slobodu dali svoje živote.

- Poštovani pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, želim vam da časno obavljate svoju dužnost i, njegujući slobodarsku tradiciju, date doprinos miru i stabilnosti na ovom prostorima - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Tegeltije.