X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
27/06/2020 |  10:27 ⇒ 15:56 | Izvor: SRNA

Špirić: Obaveza je držati se stavova institucija Srpske

Član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poručio je da sve što nije nacionalni interes Srba, a eventualno prođe u Predstavničkom domu glasovima SDS-a, PDP-a i federalnih partnera, u Domu naroda će doživjeti sudbinu kakvu treba da doživi.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

- Dom naroda ima svoju svrhu. Mi nismo slobodni strijelci i imamo obavezu da se držimo stavova institucija Republike Srpske - rekao je Špirić za "Glas Srpske".

On je napomenuo da je jedna situacija u Predstavničkom domu, a druga u Domu naroda, te naveo da bi volio i kada bi delegat SDS-a u Domu naroda osjetio pripadnost tom klubu.

"Јer, mi smo Klub Srba, a ne stranački klub. Očekujem da dođe do korekcije politike onih koji su sada opozicija, a vrte se oko Adila Osmanovića. Naprosto je nelogično da predstavnici SDS-a i PDP-a pripadaju Klubu SDA i moja poruka je da se vrate u srpski klub, gdje im je i mjesto uz sve nesporazume koje možemo imati i koji su često i logični", rekao je Špirić.

On je istakao značaj usvajanja budžeta BiH i korekcije Izbornog zakona da bi bili održani lokalni izbori u Mostaru, kao i da budu završena imenovanja po procedurama koje su sprovedene.

Špirić je istakao i da je vrlo značajno da delegati rade sve što je potrebno u vezi sa 14 uslova EU.

- U interesu svih građana i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH /FBiH/ je da ti uslovi budu ispunjeni i to će svakako biti jedan od značajnih poslova i prioriteta - rekao je Špirić, koji sutra preuzima osmomjesečno predsjedavanje Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Govoreći o izbornoj kampanji, Špirić smatra da bi trebalo da dominiraju lokalne teme, s obzirom na to da su u pitanju lokalni izbori, ali i da će neizostavne biti i generalne teme poput migrantske krize i virusa korona.

On je izrazio bojazan da oni koji nisu spremni na izbore, jer znaju kako stoje u očima građana, ne učine sve da prolongiraju izbore.

- Već je napravljeno mnogo problema, a svako dalje odgađanje samo bi usložnilo probleme u lokalnim zajednicama i zato nikako ne bi bilo dobro da to bude urađeno - rekao je Špirić.