latinica  ћирилица
27/06/2020 |  14:00 ⇒ 14:03 | Autor: Blic

Olmipik Marsej želi da postane gigant

Započeo je projekat koji će učiniti da Pari Sen Žermen ima dramatično jačeg konkurenta u domaćim takmičenjima.
Florian Tauvin, Olimpik Marsej (foto:twitter.com/om_officiel) -
Florian Tauvin, Olimpik Marsej (foto:twitter.com/om_officiel)

Naime, cilj je stvaranje novog moćnog Marseja, a bukvalno preko noći će biti uloženo čak 700 miliona evra!

Kako javljaju francuski mediji, vlasnik ragbi kluba Tulon Murad Buđelal želi da kupi tim sa Velodroma i da u njega uloži mnogo kapitala. Projekat bi finansirala grupa privatnih i držvanih kompanija sa Bliskog istoka pod vođstvom ovog istaknutog biznismena.

Figaro otkriva da bi sama kupovina kluba trebalo da košta oko 300 miliona evra, još 200 miliona bi se potrošilo kako bi se izmirila dugovanja, a preostalih 200 miliona će biti uloženo u dovođenje igrača u ljetnjem prelaznog roku.

Buđelal je prvobitno želio da kupi i fudbalski klub Tulon, ali je njegov vlasnik napravio nekoliko komplikacija, pa je biznismen odustao od toga. Okrenuo se Olimpiku iz Marseja i uspostavio je kontakte sa Frenkom Mekurtom, američkim predsjednikom kluba. Buđelal ne bi bio akcionar, već novi predsjednik kluba. Zvanična ponuda će se na stolu gazde Marseja naći već sljedeće nedjelje.

Ovo je obradovalo navijače koji više od svega žele da konačno savladaju PSŽ koji su posljednji put pobijedili aprila 2012. godine ili na čak 20 mečeva u nizu nisu slavili, dok su "sveci" to učinili u 17 navrata.

Ovaj fond ima kapital koji je zarađen od nafte, vode i energetike, a upravo zbog toga su navijači na jugu Francuske prozivali klub iz prestonice.

Podsjetimo, dres Marseja već dvije godine nosi srpski reprezentativac Nemanja Radonjić.