latinica  ћирилица
27/06/2020 |  17:58 ⇒ 21:28 | Autor: RTRS

Uhapšeno pet odbornika; Izabran predsjednik Opštine Budva (VIDEO)

Nakon što je privatno obezbjeđenje upotrijebilo hemijsko sredstvo u sali za sjednice Skupštine opštine Budva i nakon hapšenja pet odbornika, nova većina izabrala je poslanika DPS-a Nikolu Divanovića za predsjednika ove opštine.
Budva (foto: YouTube/Portal Radio Televizija Budva) -
Budva (foto: YouTube/Portal Radio Televizija Budva)

Divanović nije želio da daje izjave nakon sjednice.

Anđela Ivanović izabrana je za predsjednicu Skupštine opštine.

Odluku o izboru Divanovića ne priznaje koalicija koju čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Pet odbornika u Skupštini - Krsto Rađenović iz Socijalističke narodne partije, te Јanko Dimić, Dejan Božović, Nataša Mitrović i Đorđe Vujović iz Demokratskog fronta privedeni su stanicu policije, objavile su Vijesti.

U skupštinsku salu je želio da uđe odbornik DF-a Milan Šoljaga, ali mu obezbjeđenje nije dozvolilo jer im je rečeno da je zabranjeno.

Šef kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića (DF) i funkcioner DF-a Nikola Јovanović rekao je da da kriminalna organizacija nasilno smjenjuje vlast a ne dozvoljava da Šoljaga uđe na sjednicu.

On je rekao da je privatno obezbjeđenje isprskalo sprejom odbornike DF-a.

Sjednica je bila prekinuta pa nastavljena, nakon što se sala provjetrila od upotrebe biber spreja, potvrđeno je Vijestima.

U skupštinskoj sali ranije je umalo došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

Odbornici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije ušli su ranije na sjednicu nove većine u SO Budva poslije brojnih peripetija sa privatnim obezbjeđenjem na ulazu u holu zgrade.