latinica  ћирилица
28/06/2020 |  10:21 ⇒ 10:25 | Autor: RTRS

Arlov: Dok postojimo moramo biti ponosni na kosovske junake

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov čestitao je Srbima na Kosovu i Metohiji i svim Srbima širom svijeta Vidovdan, jedan od najznačajnih praznika i datuma u srpskoj istoriji.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

- Vidovdan nas sabire i okuplja na liturgijama u pravoslavnim hramovima, ali i na parastosima već 631 godinu od Kosovskog boja  i najznačajnije srpske bitke bez koje možda ne bi ni postojali, bez koji bi sigurno sve bilo drugačije. Dok postojimo moramo biti  ponosni na Kosovske junake, na našeg svetog kneza Lazara. Danas kao i uvek na Gazimestanu dostojanstveno i mirno nikoga ne vređajući predvođeni našim svetim krstom i pravoslavnim velikodostojnicima na parastosu odajemo počast  za sve junake i žrtve od Kosovskog boja do danas - navodi se u čestitki Arlova.

Arlov ističe da mu je žao što danas nije u porti manastira Gračanica, jednoj od najvećih svetinja na svetoj arhijerskoj liturgiji i parastosu na Gazimestanu.

- Tu sam sa vama i uz Vas više od decenije ali ove godine sam sprečen da budemo zajedno. Nepravedno kao čovjeku koji se mnogo godina bez politike isključivo bavi humanitarnim radom i pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji bez razloga i objašnjenja 26. juna  nije mi dozvoljeno od kosovske policije  da uđem na Kosovo i Metohiji. Ali to i svi drugi problemi koje trpite vi na Kosmetu, a i mi zajedno sa vama, moraju nas samo ojačati da budemo uvijek jedni uz druge. Uz krst pravoslavni to nam je jedini spas da sačuvamo sebe i svoja pokolenja, postojanje, svoju vjeru i pravoslavnu crkvu. Uvijek sa vama i uz vas - poručuje Arlov.