latinica  ћирилица
28/06/2020 |  13:59 ⇒ 14:00 | Autor: B92

Barselona i Јuventus "sređuju" razmjene do 30. juna

Fudbalski svijet posljednjih dana spekuliše o mnogo stvari, a najviše o sumnjivim radnjama Barselone i Јuventusa.
Јuventus - Barselona (Foto:mirror.co.uk) -
Јuventus - Barselona (Foto:mirror.co.uk)

Kako su prenijeli brojni svjetski mediji, brazilski vezista Artur je doputovao u Torino kako bi potpisao ugovor sa Јuventusom, u zamjenu za iskusnog bh. igrača Miralema Pjanića.

Do razmjene igrača će doći tako što će Јuventus platiti Barsi dodatnih 10 miliona evra za sedam godina mlađeg igrača. Ali, neće baš sve biti tako jednostavno.

Naime, ovo neće biti obična razmjena igrača, već će se prvo desiti transfer Artura u "staru damu" za 70 miliona evra.

Pjanić će se preseliti u Kataloniju nešto kasnije, za 60 miliona evra, gdje će doći kao velika želja trenera Kikea Setijena.

Razlog ovakve razmjene je vrlo jednostavan. Barselona ima vremena do 30. juna da sredi papire i svoje knjige, a za to im je potreban unos od oko 60 miliona evra.

Kada se to desi, tim predsjednika Đozepa Marije Bartomeua će ući u novi period u kojem će moći da posluje "čisto", a sve obaveze prethodnog će biti namirene.

Takođe, prenose mediji, Barselona neće faktički ni morati da dobije novac od Јuventusa do 30. juna, već će to uraditi kada bude dogovoreno, samo je bitno da do tog datuma sve bude završeno i potpisnao.

Uopšte ne čudi što ovo nije prvi put da se Barselona odlučuje na ovakve legalne "trikove".

Đoan Laporta je jednom uhvaćen kako je transfer Јaje Turea u Mančester Siti upisao u prethodnu fiskalnu godinu iako je prelazak veziste iz Obale Slonovače ozvaničen tek u julu.

Bivši predsjednik kritikovan je od strane nove uprave, ali Bartomeu je nešto kasnije optužen za manje-više ista "nedjela".

Naime, prošle godine desio se sumnjiv transfer između njegovog kluba i Valensije, kada su razmijenjeni golmani Neto i Јasper Silesen za 30, odnosno 35 miliona evra, neposredno pred 30. jun.