latinica  ћирилица
28/06/2020 |  15:52 ⇒ 15:55 | Autor: SRNA

Mihajlović: Direktni kontakt sa sugrađanima u fokusu djelovanja

Novoizabrani zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović izjavio je Srni da će se maksimalno angažovati na stvaranju boljih uslova za život svojih sugrađana, te da će direktni kontakt sa njima biti u fokusu njegovog djelovanja.
Marko Mihajlović (Foto: semberija.info) -
Marko Mihajlović (Foto: semberija.info)

Mihajlović je istakao da je pozicija koja mu je povjerena veoma odgovorna i ona ga obavezuje da uloži sve svoje napore i da se, zajedno sa gradskim rukovodstvom, maksimalno angažuje na stvaranju još boljih uslova za život na području Bijeljine i Semberije.

- U tom smislu, važno je da na bazi kolacionog sporazuma SNSD-SDSS Mićo Mićić, u narednom periodu posvećeno i ubrzano radimo na realizaciji najznačajnijih projekata za Semberiju, kao što su izgradnja auto-puta Beograd-Bijeljina-Banjaluka, koja je od strateškog značaja za Republiku Srpsku - istakao je Mihajlović.

On je ocijenio da će realizacijom tog projekta značajno biti unaprijeđena putna komunikacija i osnaženi odnosi Srbije i Republike Srpske kroz bolju i efikasniju saradnju ljudi i promet robe i usluga.

- Novi auto-put nesumnjivo će otvoriti perspektivu za dalji razvoj ovog kraja. Pomenuo bih i izgradnju Drinskog nasipa, sistema za navodnjavanje, izgradnju infrastukture u Industrijskoj zoni, gasifikaciju grada... Sve su to projekti od kojih će građani imati koristi u svakodnevnom životu - naglasio je zamjenik gradonačelnika Bijeljina.

On je ocijenio da Bijeljina već odavno ima potrebu i za višenamjenskom sportskom dvoranom, čija izgradnja će umnogome unaprijediti sportski život u gradu, a sportskim radnicima i sportistima omogućiti uslove koje zaslužuju.

- U ovom izazovnom vremenu, u pogledu raznih negativnih pojava koje uzimaju danak poput pandemije virusa korona, veoma je važno da stvaramo što bolje pretpostavke koje će naše najmlađe usmjeriti na pravi put, a sport to, svakako, jeste. Za sve navedeno, kao i mnoge druge projekte i ideje koje želimo da realizujemo, potrebna nam je podrška i saradnja svih struktura vlasti koju, konačno, sada i imamo - rekao je Mihajlović, koji od sutra preuzima dužnost zamjenika gradonačelnika Bijeljine.

On je konstatovao da će političko jedinstvo i konekcija republičke i gradske vlasti bez sumnje doprinijeti ubrzanom razvoju Bijeljine, Semberije i cijele Republike Srpske.

- U tom pravcu želim nesebično da dam svoj doprinos, a on nije u potpunosti moguć bez saradnje sa mojim sugrađanima. Namjeravam da upravo s njima, kroz svakodnevnu komunikaciju, zajednički rješavamo probleme. Direktni kontakt sa građanima biće u fokusu mog djelovanja - poručio je Mihajlović.

Marko Mihajlović rođen je u Bijeljini, a Fakultet za informacione i komunikacione tehnologije, drugi stepen, završio je u Beogradu i stekao zvanje inženjer elektrotehnike i računarstva - master.

Na mjesto zamjenika gradonačelnika došao je sa pozicije direktora Radne jedinice za poštanski saobraćaj Bijeljina.