latinica  ћирилица
28/06/2020 |  16:52 ⇒ 17:12 | Autor: SRNA

Odlazak Željke Spremo nenadoknadiv gubitak za novinarsku zajednicu

Udruženje novinara Republike Srpske saopštilo je da je Srpska preranom smrću Željke Spremo ostala bez jednog od najdragocjenijih novinara.
Udruženje novinara Republike Srpske -
Udruženje novinara Republike Srpske

Brojne redakcije ostale su bez svog rodonačelnika, kolege bez jednog od simbola profesionalnosti i nenametljivosti, a Udruženja novinara, kako su istakli, bez rukovodioca koji je i, ophrvan bolešću, insistirao na praktičnom njegovanju žurnalističkih vrijednosti i založio prepoznatljivo i ugledno ime u ideju našeg ponovnog aktiviranja.

- Nepomirljivost sa odlaskom naše koleginice i prijateljice prožeta je ponosom što smo neposredno svjedočili rijetko viđenoj karijeri ispisanoj u svim novinarskim žanrovima i hijerarhijskim ljestvicama: Radio-televizije Republike Srpske, Novinske agencije Republike Srpske - SRNA, BN televizije, Slobomir televizije, Radio Modriče, Blica, Semberskih novina i Bobar radija - navodi se u saopštenju Udruženja novinara .

Ako je već kraj ovozemaljske karijere neumitan, nije iznenađenje, dodaju, što je Gospod pridružio Željku nebeskoj redakciji baš na Vidovdan.

Novinarka Željka Spremo preminula je danas u Bijeljini u 56. godini nakon teške bolesti. Komemoracija će biti održana sutra u Bijeljini, a sahrana u utorak, 30. juna.

Komemoracija je zakazana za sutra u 13.00 časova u Centru za kulturu Bijeljina, a sahrana za utorak u 14.00 časova na starom groblju u Pučilama kod Bijeljine.