latinica  ћирилица
28/06/2020 |  17:10 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

Radmanović: Prijedlog budžeta na dnevnom redu 7. jula

Prijedlog budžeta institucija BiH biće razmatran 7. jula na redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je za N1 predsjedavajući ovog doma Nebojša Radmanović.

Odluka o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH ističe 1. jula.

Pola godine je prošlo, a BiH se i dalje finansira privremeno. PredsjedništvoBiH u petak je uputilo utvrđeni Prijedlog budžeta na hitno postupanje Parlamentarnoj skupštini BiH. Redovna sjednica Predstavničkog doma zakazana je 7. jula, a odluka o privremenom finansiranju na snazi je do 1.

- I kada bismo zakazali sjednicu Predstavničkog doma u ponedjeljak morala bi se desiti Odluka o privremenom finansiranju jer taj posao ne bi stigao da se obavi u Domu naroda i da se objavi da je sve usvojeno. Dakle, u ovoj fazi je potrebno uraditi Odluku o privremenom finansiranju u ponedjeljak ili utorak, ja mislim da će to Savjet ministara uraditi, a 7. jula će biti na sjednici Predstavničkog doma, nadam se, usvojeno, a odmah nakon toga dan ili dva, to ne mogu tačno reći, na Domu naroda - izjavio je Radmanović za N1.