latinica  ћирилица
29/06/2020 |  06:34 ⇒ 17:48 | Autor: SRNA

Žunić: Ne postoji nijedan razlog za dalje odgađanje izbora

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je ne postoji nijedan razlog za dalje odgađanje lokalnih izbora u BiH već očekuje da budu održani u 2020. godini.
Igor Žunić - Foto: RTRS
Igor ŽunićFoto: RTRS

- Ne postoji nijedan razlog da se izbori dalje odgađaju. Nije bilo razloga da se uopšte odgode - rekao je Žunić za ATV.

Žunić je ponovio da je odgađanjem izbora za novembar prekršen Izborni zakon, te je istakao da je cilj Centralne izborne komisije da lokalni izbori ne budu održani, a da je finansiranje jedno od opravdanja.

On je ponovio i da je CIK formiran mimo Ustava.

Kritike na odgađanje izbora uputio je i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić, te je poručio da je SNSD odavno spreman za izbore.

Јerinić je istakao da PDP, kao ni SDS nisu spremni za izbore, te ukazao kako predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković vodi neozbiljnu politiku

Šef Kluba poslanika Demosa u Narodnoj skupštini Spomenka Stevanović saglasna je da izbori moraju da budu održani u skladu sa zakonom i da je trebalo da budu provedeni u oktobru.

Ona je navela da je Demos spreman za izbore, na koje izlazi samostalno sa odborničkim listama, a u nekim opštinama i će imati i kandidate za načelnike.

- Cilj je da budemo parlamentarna stranka u svim lokalnim zajednicama - rekla je Stevanovićeva, koja očekuje ubjedljivu pobjedu vladajuće koalicije.

Dalibor Pavlovića, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora uvjeren je da SNSD definitvno dobija svog kandidata na izborima.