latinica  ћирилица
29/06/2020 |  14:28 | Autor: SRNA

Gašić: Gradiška će biti u turističkim spotovima Srpske

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas, nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem, da turistički potencijali ovog grada moraju da budu zastupljeni u svim budućim promotivnim spotovima Srpske.
Suzana Gašić - Foto: SRNA
Suzana GašićFoto: SRNA

- To do sada nije bio slučaj. Nadam se da će se kroz bolju koordinaciju i razmjenu podataka turističkih organizacije grada Gradiška i Republike Srpske ostvariti i veća podrška resornog ministarstva za realizaciju projekata razvoja turizma na području ovog grada -  rekla je Gašićeva novinarima u Gradišci.

Ona je rekla je da Gradiška u narednom periodu može očekivati svaku vrstu podrške resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske, ističući da je u gradu posljednjih nekoliko godina vidljiv značajan napredak u trgovini, turizmu i drugim oblastima.

Gašićeva je navela da je sa Adžićem razgovarala o potencijalnim projektima u oblastima turizma i trgovine, te u kom smislu Gradiška očekuje podršku republičkih institucija.

Ona je istakla da je za turistički razvoj Gradiške veome značajna planina Kozara koja se dijelom prostire na njenoj teritoriji, te da su potrebna dodatna ulaganja u neiskorištene potencijale Nacionalnog parka "Kozara" i turističku ponudu lokalnih zajednica koje ga okružuju.

Prema njenim riječima, u Gradišci se mnoge privredne djelatnosti razvijaju ubrzanom dinamikom, a oporavak grada od posljedica pandemije virusa korona ide u dobrom smjeru.

- Tu smo da pružimo podršku da se oparavak ubrza, prije svega jer u Gradišci postoji i veliki broj trgovinskih lanaca, što treba iskoristiti na najbolji način - dodala je Gašićeva.

Adžić je istakao da Gradska uprava, Razvojna agencija i Turistička organizacija grada Gradiška žele da obezbijede dodatna donatorska sredstava za jačanje turističke ponude grada, posebno malih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koja su načinila prve korake u razvoju seoskog turizma.

On je rekao da Gradiška želi da uz podršku Ministarstva trgovine i turizma pronađe investitora koji bi izgradio moderan hotel u gradu, koji će imati sve potrebne sadržaje.

Adžić je istakao da je Gradiška zainteresovana za ubrzan razvoj turističkih potencijala planine Kozara, s obzirom na to da iz Gradiške sada postoji brza i kvalitetna saobraćajna komunikacija prema Nacionalnom parku.

On je izrazio uvjerenje da će Ministarstvo trgovine i turizma pružiti poršku za promociju i jačanje turizma u Gradišci, koja želi dodatno da iskoristi i potencijele rijeke Save koja protiče duž 57 kilometara sjeverne granice grada, a koja sada nije dovoljno iskorištena za turizam.

Nakon sastanka sa Adžićem, Gašićeva je danas razgovarala i sa predstavnicima Udruženja ugostitelja i pojedinih turističkih agencija iz Gradiške.