latinica  ћирилица
29/06/2020 |  14:34 | Autor: SRNA

Bileća: Oboljele osobe su u kućnoj izolaciji, imaju blažu kliničku sliku

Osobe iz Bileće kod kojih je u posljednja tri dana registrovan virus korona imaju blažu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji, a u slučaju pogoršanja biće hospitalizovane, izjavila je danas novinarima ljekar bilećkog Doma zdravlja Dragana Tešanović.
Dom zdravlja Bileća (foto: mojahercegovina.info) -
Dom zdravlja Bileća (foto: mojahercegovina.info)

Tešanovićeva je navela da je riječ o 32 osobe koje su zaposlene u Fabrici za preradu ribe u Stocu, te da su uglavnom srednje životne dobi.

- Među njima imaju dva buduća studenta koja su sezonski radnici koja sad spremaju prijemni ispit i, nažalost, neće biti u mogućnosti da ga polažu - rekla je Tešanovićeva.

Kad je riječ o kontaktima oboljelih osoba, Tešanovićeva je navela da su oni popisani i da se nalaze u kućnoj izolaciji.

On je dodala da će se kontakti testirati zavisno od pojave simptoma.

- Ako se javi temperatura i pogorša se kliničko stanje biće testirani - rekla je Tešanovićeva novinarima.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je novinarima da se u posljednjih nekoliko dana pogoršala epidemiološka situacija u Bileći zbog klastera koji se pojavio u Fabrici za preradu ribe u Stocu, gdje radi 45 osoba iz Bileće.

- Mi postupamo u skladu sa preporukama epidemiološke službe i sa preporukama zdravstvene struke - rekao je Vujović.

On je dodao da je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije donesen niz zaključaka, prije svega da se pooštri kontrola postojećih mjera i da se u potpunosti nastavi raditi u skladu sa preporukama epidemiološke službe.

- Preduzeće se mjere dezinfekcije javnih prostora i javnih ustanova - rekao je Vujović.

On je apelovao da se građani pridržavaju propisane socijalne distance, kao i da nose zaštitne maske na način na koji je to propisano.